Zonguldak Beycuma Kapalı Cezaevi´nde çıkan yangının söndürülmesinin ardından mahkumların çevre illere nakli için çalışmalar tamamlandı.

Nakil süresince cezaevi önünde toplanan mahkum yakınları, olayla ilgili kendilerine bilgi verilmemesine tepki gösterdi.

Cezaevindeki yakınlarının sağlık durumundan endişe edenlerden bazıları gözyaşlarına boğuldu. Bazıları da cezevinin önünde barikat kuran jandarma ve çevik kuvvet ekiplerinin arasından endişeli gözlerle içerideki çalışmaları izledi.

Kalabalık, cezaevinden çıkan ve içinde yaralı olduğunu sandıkları bir ambulansın önünü kesti. Mahkum yakınları, görevlilerin kapısını açıp içeride kimsenin bulunmadığını söylemesinin ardından ambulansın geçişine izin verdi.

Cezaevi önündeki gerginliğin artması üzerine dışarıya çıkan Başsavcı Hüseyin Özbakır, mahkum yakınlarına bilgi verdi. Olayda ölen ya da yaralanan olmadığını, tek bir mahkumun bile kılına zarar gelmediğini anlatan Başsavcı Özbakır, "Mahkumlardan 299´unu Karabük, 100´ünü Bolu, 23´ünü Bartın, 12´sini de Ankara´daki cezaevlerine gönderiyoruz. Bu gece nakiller yapılacak. Endişelenecek bir durum yok" dedi.

Kalabalığın büyük bölümü, cezaevi önündeki kafenin camlarına asılan, mahkumların hangi illere gönderileceğinin yer aldığı listeleri inceledikten sonra dağıldı. Az sayıdaki mahkum yakını ise beklemeye devam etti. Önce Bartın, sonra da Bolu´ya gidecek mahkumları taşıyan cezaevi araçları cezaevinden çıkarken, yakınları araçlardaki mahkumlara el salladı. Nakil işleminin gece tamamlanacağı belirtildi.

Editör: Pusula Gazetesi