Saadet Partisi Devrek İlçe Teşkilatı Devrek´te açık hava mitingi düzenledi.


Devrek Cumhuriyet Alanı´nda düzenlenen miting de konuşan Saadet Partisi Devrek Belediye Başkan Adayı Mehmet Özmekik, "Devrek´te 2 bin 500 esnafın ekonomik sıkıntı nedeniyle Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifinden kredi kullandığını, bin 800 esnafında son 5 yılda kepenk kapattığını" söyledi.


Özmekik, "Ak Parti iktidarının esnafı, çiftçiyi, emekliyi, sanayiciyi batırdığını" iddia ederek; " Bu Ak Parti´nin Devrek´teki uzantılarının tuzu kuru, bunlarda para çok. Tuzu kuru olan Ulupınar´lar halkın, esnafın derdinden anlamıyorlar. Bu Ak Partili Ulupınar Devrek esnafını çökertmek için BİM, Şok, 101 gibi büyük marketleri Devrek´e getirerek, küçük esnafı batırdı. Bir de çıkmış bu Ulupınar diyor ki ´Devrek esnafı beni sevmez´ Bu esnaf senin neyini sevsin, esnaf batıyor Ulupınar´ların mülkleri artıyor. Paraları artıyor. Çünkü bu Ak Parti iktidarı bunlara yaradı, halka değil. Ben Devrek halkının delisiyim, inanın bunların belediyede yaptıkları haksızlıklar kanıma dokunuyor" şeklinde konuştu.


"Ulupınar´ın Devrek Belediyesi işçilerini ikiye ayırdığını" anlatan Özmekik; "Belediye de iki sınıf işçi yarattılar. Birinci sınıf işçi sendikalı 1.5 milyar lira maaş alıyor, ikramiyesini alıyor, ikinci sınıf işçiyi ise taşerona bıraktılar. O işçiler de, üniversite mezunları 500 milyon liraya çalışıyorlar. Bu haksızlık değil de nedir? Biz eşit işe eşit hak vereceğiz, bütün farklılıkları ortadan kaldıracağız. Ulupınar´ları bu nedenle kınıyorum" dedi.


"Devrek Belediyesi&[#]8217;nin halkı su borcuna, tabela borcuna soktuğunu ve bunları ödeyemeyen halkada avukatları aracılığıyla icra çıkarttığını" ifade eden Özmekik; "Halk 80 milyon liralık su borcunu ödeyemiyor, tabela vergisini ödeyemiyor, bu Özcan Ulupınar´da onları icraya verip avukata 350 milyon ödettiriyor. Ey Özcan Ulupınar, sen adam olsan, sırtında Hz. Ömer gibi halk için un taşırsın, un. Halkı böyle vergilere boğmazsın" dedi.


"2004 yılında müteahhitliği bırakacağını vaat eden Özcan Ulupınar´ın bu işi bırakmadığını ve halka bankalara konut kredisi çektirip bankalara borçlandırarak daire sattığını" anlatan Özmekik; "Açıkla Sayın Özcan Ulupınar. Kaç vatandaşı konut kredisi çektirerek daire satıp borçlandırdın? Sen açıklamazsan ben açıklayacağım. Halk batıyor bunların malları artıyor, bin 800 esnaf kepenk kapatıyor bunların yedi sülalesi her yıl vergi rekortmeni oluyor. Biz mazlumların yanındayız. Şimdi bu başkan çıkıp ´Ceketimi koysam seçimi alırım´ diyor, halka Eiffel kulesinden bakanlar şimdi halkın oylarına muhtaç. Ey Özcan Ulupınar sen de para bende bu Devrek sevdası var. Bu Ulupınar Devrek´e iki şelale yapmış, onunla övünüyor. Ey Ulupınar tamam şelale yaptın ama Devrek´te o şelalenin önünde mutlu bir resim çekecek aile kalmadı, aile. Bu seçimi, bu belediyeyi Allah´ın izniyle alacağım" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi