Zonguldak eski Belediye Başkanı Yüksel Aytaç, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir&[#]8217;i makamında ziyaret ederek, çalışmalarından dolayı tebrik ve teşekkür etti.

Zonguldak eski Belediye Başkanı Yüksel Aytaç, yol kaplamalarında asfalt yerine parke yapan Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir&[#]8217;e teşekkür etti. Parke taşlarının Bartın&[#]8217;da, asfaltların ise Libya&[#]8217;da üretildiğini, bu sebeple parke taşlarının daha ucuza mal olduğunu aktaran Aytaç, şöyle konuştu:

&[#]8220;Yol kaplamalarında parkenin ne olduğunu mühendis oldukları halde kendilerine anlatamadım. Başkan&[#]8217;a bakıyorum şimdi terminalin zeminini parke yapıyor ve duyduğuma göre de Çaydamar yolunun parke olacağını onun için kendisini tebrike geldim. Bütün teknoloji yerin altına girecek. Zamanında kanalizasyon dışarı akardı. Yerin altına girdi. Elektrik yerin üstündeydi, yerin altına girdi. Su yerin üstüne akıyordu, yerin altına girdi. Bakınız doğalgaz geliyor, ne olacak, yine yerin altına girecek. Bir metrekare beton yolun kırılması, yapılması ile bir metrekare asfaltın yıkılması ile bir metre arasında bile yirmi fark var. En iyi bir parke kaplaması tam kırk sene dayanıyor. Kaliteli bir parke, ama en iyi asfalt on sene dayanıyor. En iyi asfaltın malzemesi olan petrol Libya&[#]8217;dan çıkar. Parkenin malzemesi de Bartın&[#]8217;dan çıkar. Sayın Başkanımdan bir şey istiyorum. Herhalde Bartın, Libya&[#]8217;dan çok uzak yerde de, Libya yakına olduğu için oradan getiriyoruz. Mesela bakın Devrek&[#]8217;te bundan seneler önce Nadir Bey&[#]8217;e dedim ki asfalt yapacaktı. Benden asfalt istedi. Ben de Belediye Başkanıyım, o da Belediye Başkanı, &[#]8216;ya buraya niye parke yapıyorsun, git şuradan DOKAP&[#]8217;tan al, Devrek&[#]8217;in içerisini parke yap.&[#]8217; Şimdi görüyorsunuz değil mi, Devrek&[#]8217;e gidiyorsunuz ne kadar güzel. Bakın babam benim Kozlu yolundan limanın çıkışından betonarme yolu yaptı, sene 1960-1961, ben de yedek subaydım. Hesaplarını ben yaptım. O yolun Kozlu durağından pis su arıtmasına kadar betonun kırılmasına giden yolu hesaplayın. Arada 1&[#]8217;e 20 fark var. Zengin milletler böyle zengin oldu. Mithatpaşa yolundan Rüzgarlı&[#]8217;ya kadar parke yaptık. Ama sonra asfalt yapıldı, 6 ayda gidiyor. Başkanıma teşekkür ediyorum. Son 20-25 yıldır iki büyük yatırım yapılmış oldu. Zonguldak Belediyesi&[#]8217;nin iki büyük yaptırdığı yatırım var. Biri temiz su, biri de pis su arıtma tesisleri. Biri de bu belediye binasıydı.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi