Gerçekleştirdiği her ziyarette ve gittiği her yerde Ereğli halkının büyük sevgisi ve desteğiyle karşılanan CHP Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, gösterilen bu ilgi karşısında caddelerde yürüyemez hale geldi.


Pazartesi günü havanın da güzel olmasından yararlanarak gerçekleştirdiği ziyaretler için özel aracını kullanmayan Posbıyık´a halk büyük ilgi gösterdi. Özellikle kadınların ve çocukların selamlaşmak ve fotoğraf çektirmek için adeta yarıştıkları Belediye Başkan Adayı Posbıyık´ın, bir taksi durağına gerçekleştirdiği ziyaret sırasında yanına gelen bir vatandaşın; "Deminden beri sana el ediyorum beni görmüyorsun&[#]8230; Allah bizi birbirimize bağışladı!" diyerek sarılması halkın Posbıyık sevgisinin bir örneği olarak değerlendirildi. Geçtiği noktalarda esnafın kapı önlerinde, bazı vatandaşların pencerelerinden selamladığı Posbıyık, kendisine gösterilen sevgiye, zaman zaman sohbetleriyle, zaman da selamlayarak karşılık verdi.



´Mücadelemden vazgeçmeyeceğim´


Yeni haftaya yoğun bir çalışma programıyla giren Cumhuriyet Halk Partisi Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, Pazartesi günü öğleden sonra da ziyaretlerine devam etti.


Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş´ ye bir ziyaret gerçekleştiren ve Şirket Müdürü Bünyamin Önder ile bir süre görüşerek görüş alışverişinde bulunan Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, BEDAŞ çalışanlarıyla ayrı ayrı tokalaşıp selamlaştıktan sonra partililerle birlikte Ereğli´ de faaliyet gösteren Pazar, Murat, Garaj ve Sahil Taksi Duraklarını ziyaret ederek taksi esnafıyla bir araya geldi.


Taksiciler tarafından büyük bir sevgi ile karşılanan Posbıyık ve beraberindekiler, gittikleri her durakta bir süre sohbete katıldılar.


Gerçekleştirdikleri ziyaretlerde taksi esnafının sorunlarını, istek ve taleplerini dinleme fırsatı bulan Halil Posbıyık, Ereğli ve bölgesinde yaşanan en temel sorunun işsizlik, bununla birlikte de Erdemir´ in özelleştirilmesini takip eden süreçte yaşanan alışveriş sıkıntısı olduğun kaydederek, yeni dönemde Belediye Başkanı olarak Ereğli genelinde istihdam sağlayacak yeni hizmetleri ve çalışmaları olacağı müjdesini verdi.


Esnafa "Ereğli´ de Halil Posbıyık gitti, bereket bitti; Halil Posbıyık gelecek, bereket de gelecek !" diyen Posbıyık, 29 Mart Yerel Seçimlerinin ülkemiz ve bölgemizin geleceği için önemine işaret etti. Ereğli´nin korku kenti olduğuna yönelik iddialarını bu ziyaretlerinde de vurgulayan Posbıyık, Ereğli´nin psikolojik olarak huzursuz bir kent halini aldığını, bunun da ekonomik ve sosyal huzursuzluğu beraberinde getirdiğini ifade etti.


Posbıyık, aydınlık günlere kavuşabilmek yolunda verdiği mücadeleden hiçbir zaman yılmayacağını da sözlerine ekledi.


Bazı siyasi partilerin belediye meclis üyeleri arasındaki bazı şahıslara dikkat edilmesi gerektiğini de vurgulayan Posbıyık, 29 Mart seçimlerinde CHP´nin 25 belediye meclis üyesinin de seçimi kazanacağına olan inancını yineledi.

Editör: Pusula Gazetesi