Kahvede bulunan mahalleli ve madencilerle sohbet eden Gülay, yoğun ilgi gördü. Rakiplerini eleştiren Gülay, "Bizim kahve toplantılarımız, rakiplerin mitingi gibi oluyor. Bize olan sevgi selini kimse durduramaz. Tüm engellere rağmen belediye başkanlığını biz uzak görmüyoruz. 2003 yılından önce Ak Parti de yoktu. Ben bu partilinin kurucu ve yöneticilerindenim. Azmettik, başardık. Kimse ´olmaz´ diye bakmasın ve bize desteğini sonuna kadar sürdürsün" dedi.


Rakiplerine, milletvekillerine ve siyasi partilerin il başkanlarına canlı yayın için davet gönderen Gülay, "Ben 25 yıldır siyasetin içerisindeyim. Hep Zonguldaklının yanında oldum. Gösterilen güvene ve sevgiye layık olmaya çalıştım. Yetim hakkını hep gözettim, yalan söylemedim. 25 yıldır da hep halkın oyları ile bir yerlere geldim. Ben rakiplerimin nasıl insanlar olduklarını ve nasıl siyaset yaptıklarını iyi biliyorum. Onlar da beni iyi biliyor. Onun için rakiplerim canlı yayında tartışma programına çıkmaktan korkuyorlar. Benim karşıma çıkamazlar.


Hadi onlar neyse de milletvekilleri ya da il başkanları niye karşıma çıkamıyor.


Milletvekili, il başkanı ya da belediye başkan adayı ya da parti yöneticileri, kim isterse çıkalım açık oturumda tartışalım. Cesareti olan karşıma çıksın" şeklinde konuştu.

Görsel ve yazılı basına da tarafsız olması çağrısında bulunan Gülay, binlerce katılımın olduğunu ileri sürdüğü mitinginde bazı yerel gazetelerde 20 kişilik katılımın olduğu yönünde yazıların yazıldığını söyleyerek eleştirdi. Ayrıca Gülay, tüm adaylara eşit derece de yer verilmesini istedi.
Editör: Pusula Gazetesi