TBMM Genel Kurulu´nda Kamu Başdenetçiliğine Mehmet Nihat Ömeroğlu seçildi. En güçlü aday olarak oylamaya giren eski Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen ise Ak Parti Milletvekillerinin desteğini alamadı.

TBMM Dilekçe ile İnsan Haklarını İnceleme Karma Komisyonu, kamu başdenetçisi aday adayı olarak Yavuz Erkmen, Mehmet Nihat Ömeroğlu ve Halime Nuray Turcan´ı belirlemişti.Komisyonda yapılan oylamada ilk iki turda hiç bir aday yeterli oyu alamamış, üçüncü turda komisyonun salt çoğunluğu ile Yavuz Erkmen 25, Mehmet Nihat Ömeroğlu 21 oy alarak Başdenetçi adayı olmuştu.

Dördüncü turda ise Halime Nuray Turcan 18 oy alarak komisyonun belirlemesi gereken üç isimden biri olmuştu.Dün gece TBMM Genel Kurulu´nda Kamu Başdenetçiliğine Mehmet Nihat Ömeroğlu seçildi.

Eski Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen oylamada son tura kalamadı.

Dördüncü turda yapılan gizli oylamada, milletvekilleri, üçüncü turda en çok oy alan Mehmet Nihat Ömeroğlu ve Halime Nuray Turcan arasında seçim yaptı.
Kullanılan 279 oyun 258´ini Mehmet Nihat Ömeroğlu, 14´ünü Halime Nuray Turcan aldı. 2 oy boş çıktı, 5 oy geçersiz sayıldı. Bu sonuçla Ömeroğlu, Kamu Başdenetçisi oldu.
Seçimlerde CHP´li milletvekilleri oy kullanmadı.

Mehmet Nihat Ömeroğlu kimdir?

Antakya´da 1947 yılında doğan Ömeroğlu, Antakya Lisesi´ni bitirdi.
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi´nden 1971 yılında mezun olan Ömeroğlu,
Antakya hakim adayı olarak mesleğe başladı. Ömeroğlu, sırasıyla Lice, Azdavay, Ulukışla, Enez, Pınarhisar, Gaziantep, Bursa hakimliği ile Adalet Bakanlığı Hukuk ve Ceza İşleri Genel Müdürlüğü görevlerinde bulundu.
Ömeroğlu, 2005 yılında Yargıtay üyeliğine seçildi...

Editör: Pusula Gazetesi