Acizliğini başka yerlere saptırmasınlar. Kendileri işini yapıp proje üretsinler. Bakalım Zonguldak ile ilgili beyinleri ne kadar yetebiliyor.


Biz seçimi almak için uğraşmıyoruz. Seçim zaten bizim, belediye bizim. Biz sadece yüksek oy almak için uğraşıyoruz. Bundan hiçbir endişemde yok.


Suyu getirdim, yolu yaptım, Soğanlı Barajını yaptım, arıtma tesislerinin finansmanını buldum sözlerinin hiç biri doğru değil. Bunlara bizzat uğraşan benim.


Ak Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, CHP Belediye Başkan Adayı İsmail Eşref´in Ak Parti Belediye Başkan Adayı Secaattin Gonca´ya yaptığı eleştirilere sert tepki gösterdi.


İsmail Eşref için, ´işini doğru yapabilseydi bugün belediye başkanıydı. Önce kendi işini doğru yapsın´ diyen Türkmen; "Onun ne beyni, ne aklı, nede becerisi siyasi partililere yetmez. Acizliğini başka yerlere saptırmasınlar" dedi.


Ak Parti Milletvekili Polat Türkmen, konuşmasında şunları söyledi:


"Onlar çok becerikliydiler de bundan evvel ki seçimi neden kaybettiklerini millete bir sorsunlar. Madem yapabilirlerdi de, işçi maaşlarını ödeyebilirlerdi de, çöpü toplayabilirlerdi de, suyu akıtabilirlerdi de seçimi niye kaybettiler? Hiç kendilerini sormuyorlar mı? Aynaya bakmıyorlar mı? Biz hala onların kalıntılarını temizlemekle uğraşıyoruz. Bunlar doğru değildir. Suyu ben getirdim diyor. İsmail Eşref gibi teknik bir adama bunlar hiç yakışmıyor. Başka çareler bulsun. Zonguldak´ı nasıl geliştirecek onları söylesin. Siyasi partilerle uğraşması gerekmiyor. Kendisi işini doğru yapabilseydi bugün belediye başkanıydı. Önce kendi işini doğru yapsın. Onun ne beyni, ne aklı, nede becerisi siyasi partililere yetmez. Bu doğru da değildir. Seçim kardeşlik içerisinde geçsin. Acizliğini başka yerlere saptırmasınlar.


Kendileri işini yapıp proje üretsinler. Bakalım Zonguldak ile ilgili beyinleri ne kadar yetebiliyor. Onlara millete sunup, milletin beğenisini kazansınlar. Çamur atmadan, sıkıntı yaratmadan yapılsın her şey. Yarın yüz yüze bakacağız. Birbirimizin yüzüne bakamayacağımız sözleri söylemesinler. Biz hepsini seviyoruz. İnşallah Zonguldak için hayırlı hizmetler yaparlar. Ama kendi acizliklerini başkalarına suç atarak örtmeye kalkmasınlar.


Biz seçimi almak için uğraşmıyoruz. Seçim zaten bizim, belediye bizim. Biz sadece yüksek oy almak için uğraşıyoruz. Bundan hiçbir endişemde yok. Bizim milletimiz yapılanı bilir, vefalıdır. Bizim onlara minnet borcumuz vardır ve onlar gereği neyse yaparlar. Eksiklerimiz tabiî ki vardır ama biz onları hiç mahcup etmedik. Bu belediye öyle bir sıkıntılı belediyeydi ve burada hiçbir şey kalıcı yapılmamıştır.


Ne şehir dönüşümü yapılabilinmiştir ne de tapular verilmiştir. Herkes üzerine oturup, süsleme sanatı yapmıştır. Yapılanları millet biliyor. Biz belediyeyi yeni yeni toparlamaya başladık ve bundan sonra daha çok proje üretip, daha çok çalışacağız.

Editör: Pusula Gazetesi