Vali Erdal Ata; "Çökme, zamanında dolgular taş kayayla yapılmadığı için bundan kaynaklanmış olabilir" dedi. Yetkililer köprüde risk olmadığını belirterek sürücülerin tedirgin olmamasını istediler.


Zonguldak- Ankara Karayolu üzerinde bulunan 400 metrelik Bakacakkadı Köprüsü´nün Zonguldak yönündeki ayak dolgusu, gece 01:00 sularında tamamen çöktü.


Çökmenin araç geçişi sırasında olmaması muhtemel kaza ve can kaybını da önledi.


Aynı yerde paralel ikinci köprü çalışmasını sürdüren 15. Karayolları Bölge Müdürlüğü ve müteahhit firmanın çalışmaları ile dolgu yapılan köprünün yeniden ulaşıma açılması için çalışmalar gün boyu sürdü. Karayolları 15. Bölge Müdürü Ali Kan, gece saat 02: 30 sıralarında olay yerine geldiklerini belirterek; "Müteahhit firma ve kendi iş makinelerimizle kaya dolgu yapıyoruz. Yoğun yağışlardan dolayı tabanda oluşan oyulma nedeniyle köprünün ayağındaki dolgu malzemesi boşalmış. 15 metrelik kenar ayak kısmında çökme meydana gelmiş. Şükür ediyoruz ki bir kaza meydana gelmedi" şeklinde konuştu.


Vali Erdal Ata, Bakacakkadı Beldesindeki Filyos 2 Köprüsü´nün bir bölümünün çökmesiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada; ´´Karayolları bundan yaklaşık 1-1,5 ay önce orada bir çalışma yaptı. Sanırım köprünün ayaklarının altında oyulma vardı. Zamanında dolgular taş kayayla yapılmadığı için çökme bundan kaynaklanmış olabilir. Karayolları ekipleri bugün akşama kadar yolu ulaşıma açacaklar.


Köprüde herhangi bir sorun yok.´´

Editör: Pusula Gazetesi