Ereğli Belediyesi´nin, Sahil Bandı´nda bulunan Amfi Tiyatro ve çevresinde düzenleyeceği Hamsi Festivali´nde dağıtılacak balıkların temizliği bugün yapıldı. Festivalde halka dağıtılacak hamsiler, temizlenmesi için sivil toplum örgütlerine ve gönüllü kuruluşlara dağıtıldı. Festivale katılacak protokol üyeleri ile diğer misafirlere ikram edilecek hamsiler ise belediye meclis üyeleri ve eşleri tarafından temizlendi. Amfi Tiyatro´da yaklaşık 30 kasa balığın temizlemesine Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da eşi Neriman Posbıyık ile destek verdi.

"TRABZONLULAR HAMSİYE SAHİP ÇIKAMADI"

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, festivalde dağıtılacak yaklaşık 20 ton hamsinin, 100 ayrı noktada temizlendiğini söyledi. En lezzetli hamsinin Karadeniz Ereğli´de bulunduğunu ifade eden Başkan Posbıyık, şöyle dedi:

"Hamsi, İstanbul Boğazı´ndan girer, Ereğli´ye gelir. Ereğliler´e ´Merhaba´ der. 1 ay boyunca biz tavada, ızgarada hamsileri yeriz. Ereğli´ye gelen hamsi gençtir, lezzetlidir. 1 ay sonra buradan yola çıkar. Sinop, Samsun, Rize ve Trabzon´a giderken yaşlanır, yağlanır ve lezzeti kalmaz. Ha bu Rizeliler ve Trabzonlular hamsi yediklerini zannederler. Bu laflarımı duyan Trabzon´daki balıkçı kooperatifleri telefon ediyorlar. ´Başkan biz hamsinin leşini mi yiyiyoruz?´ diyerek bana sitemde bulunuyorlar. Evet, onlar hamsilerine dahi sahip çıkamadı. Hamsi rekorunu Karadeniz Ereğli´de biz kırdık. Karadeniz Ereğli olarak hamsiye biz sahip çıktık. Maalesef Trabzonlular sahip çıkamadılar."
Editör: Pusula Gazetesi