Karaelmas Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Öksüz, Gazeteci olarak Zonguldak´a karşı sorumluluklarının fazla olduğunu belirterek, "Bu kentin sorunlarının çözülmesi adına biz tarafız" dedi.


Karaelmas Gazeteciler Derneği tarafından Cumartesi gecesi Atatürk Kültür Merkezi&[#]8217;nde (AKM) sahnelenen ´Ah nerede vah nerede´ tiyatro oyunu büyük ilgi gördü.


Zonguldak´ın sorunlarının esprili dille anlatıldığı tiyatro oyununu izlemeye Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu, Kilimli Belediye Başkanı Ali Aslankılıç, AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Aytekin Celal Kazancı, CHP İl Sekreteri Cevat İzmirlioğlu, CHP İl Muhasibi Mustafa Külah, İl Kültür ve Trizim Müdürü Zekai Kasap ile çok sayıda vatandaş topluluğu katıldı.


KGD Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Öksüz oyun başlamadan önce yaptığı konuşmada, "Gazeteci olarak bu kentin sorunlarının çözümü noktasında her şeye tarafız. Sorumluluğumuz fazla. Bizler bunun bilincindeyiz. Zonguldak´ın sorunlarını esprili bir dil ile anlatan oyunumuzu beğeneceğinize inanıyorum" dedi.


Filyos Vadisi Projesi, Mithatpaşa tüneli, Havaalanının bulunduğu tepenin tıraşlanması başta olmak üzere, kapatılan KEDAŞ, Filyos vadisinde yatırımdan vazgeçen Lukoil gündeme getirildi. Yerel seçimlerinde sıkça gündeme getirildiği oyunda; "Bu seçimlerde projeler konuşsun" denildi.


ZKÜ Şiir Kulübü üyelerinin de katkı verip sahne aldığı oyunda Türkiye Taşkömürleri Kurumu´na girebilmek için direk taşıyan adayların canlandırıldığı "TTK Loto" adlı bölümde kuradan adı çıkmayanların ´Durmak yok antrenmana devam´ teması izleyenleri kahkahaya boğdu.


Oyunun; "Adam arıyorum adam" adlı son bölümünde politikacılara yönelik çağrılar dikkati çekti. Oyunu yazan Bulut İşçi, Ferdi Kazancıoğlu ile Yönetmen Engin Çöl izleyicilerden geçer not aldılar. İzleyicilerin gülme komasına girdiği oyun yaklaşık 1.5 saat sürdü. KGD Başkanı Atilla Öksüz oyunculara ve destek olanlara teşekkür ederek; "Eksiklikler ve hatalar olabilir. Her zaman daha iyisini yapmak mümkün" dedi.


Vali Vekili Fethi Özdemir, Nilletvekili Ali Koçal, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ramis Muslu tarafından oyunculara çiçek verildi. Vali Vekili Fethi Özdemir yaptığı konuşmada, Zonguldak´ın sorunlarının tiyatro diliyle anlatılarak güzel mesajlar verildiğini söyledi.

Editör: Pusula Gazetesi