Yaklaşık 10 yıldır Japonya’da yaşayan Zonguldaklı işadamı Murat Ensici’nin girişimleriyle Japonya’da Zonguldak ürünleri tanıtılacak. Zonguldaklı yetkili ve girişimci işadamlarını Japon yetkililerle buluşturmayı ve ileriye dönük ticaret imkanlarını görüşmeyi amaçladıklarını söyleyen Ensici, 7-11 Mart 2013 tarihleri arasında yapılacak etkiliğin hazırlıklarının devam ettiğini açıkladı.

Gelişim Marble And Carpet Co.Ltd.’nin sahibi işadamı Murat Ensici, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Gelişim Marble And Carpet Co.Ltd.’nin düzenleyeceği etkinliğe bugün itibariyle katılımları kesinleşen Zonguldak’tan 5 kişi ve Ankara’dan 7 kişinin uçak ve rezervasyonları yapıldı. THY ve Tokyo Büyükelçiliğinin de destekleyeceği bu etkinlikte Zonguldak şehrinin tanıtımının yapılması, yatırım imkanlarının anlatılması ve ihracata yönelik ürünlerinin Japonya’da pazar bulması hedefleniyor. Japon medyasında etkinliğin çok yönlü olarak desteklenecek olması Zonguldak’ın sadece etkinlik şehrinde değil Japonya genelinde adının duyurulmasına büyük bir katkı sağlayacaktır. 9 Mart tarihi etkinliğin en önemli günü olacaktır. Yapılacak etkinliğe davetlim olarak 10 yıldır Japonya’da iyi ilişkiler içerisinde olduğum eyalet valisi, belediye başkanı, üniversite öğretim üyeleri, emniyet yetkilileri, siyasiler, işadamları, televizyon radyo ve gazetelerin yönetici ve çalışanları davetli olarak katılacaklardır. Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş’ın da katılacağı bu etkinlik süresi içerisinde Türkiye’deki deprem çalışmalarında hayatını kaybeden Miyazaki Atsushi’nin annesini de ziyaret edilecektir. Yine bu ziyaret esnasında çok sayıda Televizyon kanalı ve gazetecilerin katılacağı bir basın toplantısı da düzenlenecektir. Japon medyası iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerinin daha da gelişmesine katkı sağlayacaktır” dedi.

Hazırlıkların devam ettiğini söyleyen Murat Ensici, “Etkinliğin yapılacak olduğu Ana Crowne Plaza Hakatada hazırlıklar başladı. Programa Türk ve Japon tarafının katılacak olmasını göz önünde bulundurarak menünün yarısını Türk yemeklerinden diğer yarısını Japon yemeklerinden olması konusunda karar verildi. Yemeklerinin seçimini konusunda da son aşamaya gelinilmiştir. En kısa zamanda tekrar otel yöneticileriyle bir araya gelerek yemek listesi kendilerine sunulacaktır. Yakın bir zaman içerisinde Tokyo Büyükelçiliği Ticaret Baş Müşaviri Musa Bey etkinliğin yapılacağı salonu yerinde incelemeye geleceklerini belirttiler.

Etkinliğin daha başarılı olması konusunda görüşmelerde bulunacağız. Ticaret Müşavirliği olarak bu etkinliğe ayrı bir önem verilmektedir. Japonya’nın güney bölgesinde bugüne kadar Türkiye adına yapılacak en büyük etkinlik olma özelliğine sahip olması THY ve Tokyo Büyükelçiliğimiz açısından da ayrı bir önem arz etmektedir. Zonguldak’ın bu fırsatı çok iyi kullanacağından hiç şüphemiz yoktur. Zonguldak’ın uluslararası platformda yerini alması ve hak ettiği yerlere gelmesini temenni ediyoruz” dedi.
Editör: Pusula Gazetesi