Zonguldak Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Hüseyin Özdemir, yaşanan ölümler ve tartışmalar sonrasında bir kez daha gündeme gelen kaçak ocakların kapatılmamasını istedi.


Kaçak ocak işletmecilerinden 18´inin odalarına üye olduğunu belirten Özdemir; &[#]8220;Faturasını kesen ve vergisini veren kaçak ocak işletmecisi esnaflarımızın statüye kavuşturularak, kaçak kelimesinden kurtulmalarını istiyorum&[#]8221; dedi. Özdemir´in bu talebine denetim yapan kurumların yaklaşımı merak ediliyor.


Zonguldak Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Hüseyin Özdemir, kaçak ocak işletmecilerinin resmiyet altına alınmasını istedi.

Kaçak ocakların kapatılmasına sıcak bakmadığını belirten Özdemir, Zonguldak´ta 600 civarında kaçak ocak işletmeciliği olduğunu ve bunların 18 tanesi esnaf olarak odalarına kayıtlı olduğunu söyledi. Bu konuda yetkililerden yardım istediğini belirten Özdemir; "Kaçak ocakların kapatılması olayına sıcak bakmıyorum. Zonguldak´ta kaçak ocaklar geçmişten bu yana var. Bizim isteğimiz kaçak ocakların resmiyet altına alınması. Kaçak ocak işletmecilerine redevans işletmeciliği hakkı verilmeli ve reel ekonomiye kazandırılmalıdır. Bu gün Zonguldak´ta 600 civarında kaçak ocak olduğu söyleniyor. Biz kaçak ocak çalıştıran esnaf arkadaşlarımızın kaçak kelimesinden kurtarılmalarını istiyoruz. Bu işletmeciler devlete ocak üzerinden vergi veriyor. Kooperatifimize kaçak ocak işletmecisi olarak üye olan 18 esnafımız var. Faturasını kesen ve vergisini veren kaçak ocak işletmecisi esnaflarımızın statüye kavuşturularak, kaçak kelimesinden kurtulmalarını istiyorum. Bu konuda başta TBMM Başkanı Köksal Toptan, Sayın Valimiz ve Milletvekillerimizden yardım istiyoruz. Bu insanlar, bu memlekette kaçak olarak anılmak istemiyorlar. Bu insanlara redevans işletme hakkının verilmesi ve yeniden ihale yapılmasını talep ediyoruz. TTK´da redevans katkı payını tahsis edecektir. TTK Genel Müdürümüz Rıfat Dağdelen´den talebimiz TTK´nın sahalarının yeniden ihaleye çıkartılması. Bu esnaflarımızın kazandığı kara paranın aklanmasını istiyoruz" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi