Ulaştırma Bakan Yardımcısı Yahya Baş, Zonguldak’ın Ereğli ilçesindeki ziyaretlerinin ardından , Zonguldak kent merkezini Kilimli Beldesi arasındaki ulaşım zamanının düşüren Kilimli Sahil Yolu’nu inceledi. Bakan Yardımcısı Baş, gerekli tahkimatı tamamlanan ve dolgu çalışmalarına başlanılması planlanan sahil yolunu polis minibüsü ile gezdi. Patika ve çamur olması nedeniyle polis minibüsüne binen Bakan Yardımcısı Baş, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız ve kent bürokratları ile birlikte sahil yolunda tur attı. Tur sonunda gazetecilere değerlendirme yapan Baş, “Sahil yolunda her türlü tahkimatla ilgili ihaleler yapılmış durumda. Biz son olarak yerinde görelim istedik. Şuanda tahkimatın yapılması için farklı metotlar teklif ediliyor. Denize dolgu için gerekli taş malzemesinin burada mevcut olmadığı gerekçesiyle önerilen farklı metotları dinledik. İncelenecek ve gerekli teknik çalışmalar yapıldıktan sonra birinde karar verilip en kısa sürede inşallah bu yol tamamlanacaktır” diye konuştu.
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde de incelemelerde bulunduğunu hatırlatan Baş, asıl ziyaret amacının ise yollardaki çalışmalar ve eksiklikler olduğunu kaydetti. Eksiklikleri yerinde gördüğünü anlatan Baş, şöyle devam etti:
“Ereğli’den başlayarak bazı yerleri gezdik. Özellikle liman çalışmalarını, yol çalışmalarını gördük. Zaten buraya gelme amacım da özellikle bakanlığımızı ilgilendiren konuların başında gelen yollardaki çalışmaları ve eksikleri yerinde görmekti amacımız yoksa bunları ilgili birimlerimiz biliyor. Biz yine yerinde nasıl görebiliriz daha olaya vakıf olabilmek için bugün bugünümüzü buraya ayırdık. Yerinde bazı eksiklikleri. Çalışmalar da aksayan noktaları gördük şimdi bunları daha sonra ilgili arkadaşlarla bir araya gelip değerlendireceğiz.” Soru üzerine Zonguldak için 2013 yılının önemine de değinen Baş, “2013 yılı Zonguldak için inşallah hayırlı olacaktır. Zonguldak da zaten planlanan çalışmaların bir çoğunun 2013 yılı içersinde bitmesi planlanıyor. Ve bu çalışmaların bitirilebilmesi, aksayan ve engel olan sorunları yerinde inceliyoruz. Ve hedefimiz 2013 yılı sonu kadar, Zonguldak ile ilgili bazı önemli noktalarının bitirilmesidir."
MİTHATPAŞA TÜNELİ
Bakan Yardımcısı Baş, Zonguldak’ta başlatılan imza kampanyası ile yapımı gündeme gelen Mithatpaşa Tüneli ile ilgili ödenek sıkıntısı söylentilerinin doğru olmadığını ifade etti. Yıl sonlarında benzer sıkıntıların olabileceğini anlatan Baş, yeni yıl ile birlikte bu sıkıntıların ortadan kaldırıldığını da ifade etti. Baş, “Ödenek, sezon sonu gelirken her zaman için ödenek sıkıntısı olur ama sezon bitince o sıkıntıda biter. Yeni sezon da yeni imkanlarla inşallah yola devam edeceğiz. Hiç bir zaman bugüne kadar işlerimiz yarım kalmadı ve kalmayacaktır. Yani ‘ödenek sıkıntısı’ diye bir şey söz konusu değil ama sezon sonu olması sebebiyle bütçedeki aktarmaların beklenmesi nedeniyle bazı şeylerde geri adım atıldı. Biz karayolu olarak bütçede tahmin edilenin üç katı, üç misli yatırım yaptık. Oysa bütçemiz bunun üçte biri kadardır. Buna o zaman ek destekler gerekiyor. Hükümetimiz bu konuda ciddi destek veriyor. İnşallah ek ödeneklerin kararı çıktı, onlar da bu yıl sonuna kadar tamamlanacak ve bu açıklar da kapanacak. Önümüzdeki yıl yeni bütçeyle inşallah yeni şeyler yapacağız. Herhangi bir sorun yok” dedi.
İlçe olacak beldeler konusunda da değerlendirmede bulunan Baş, Zonguldak’ın Kozlu ve Kilimli beldelerinin ilçe olmayı hak ettiğin ifade etti. İlçe olacak beldelere hayırlı olması temennisinde bulunan Baş, “Bu yasa da Zonguldak’ın işine yaradı. İnşallah daha güzel faaliyetler yapılacaktır. Yeni yatırımlar gelecektir” diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi