Ak Parti Zonguldak Belediye Meclis Üyeleri Abdullah Karagüzel, Sabri Tığ, Şendoğan Karataş, Faruk Mercimek, Meclis Üyesi Adayı Metin Demir ve Merkez İlçe Siyasi İşler Başkanı Süleyman Yılmaz, Pusula Gazetesini ziyaret ettiler.


Pusula Gazetesi Sahibi Ali Rıza Tığ´la görüşen ekipte ilk sözü Meclis Üyesi Adayı Metin Demir, "Çalışmalarımızı anlatmak için yerel basın kuruluşlarını ziyaret ediyoruz. İlgi ve desteğinizi bekliyoruz" dedi.


Belediye Meclis Üyesi Abdullah Karagüzel´de, beş yıllık süreç içinde yaptıkları çalışmaları şöyle sıraladı:


"Plansız yapılaşmanın önüne geçmek için mülkiyet sorununu çözmeye çalıştık. İmar ıslah çalışması yaparak 102 Mahallesi´nde tapu dağıtımına başladık. Çevre sorunlarının çözümü için Kozlu Sahil Yolu´ndaki katı atık depolama tesisini kapattık. Sapça´ya yeni bir depolama tesisi kurduk. Kanalizasyonlarımızın denize akmasını önlemek için hükümetimizin desteğiyle kredi bulduk ve önümüzdeki günlerde temel atma töreni yapacağız. Karadeniz´e kanalizasyon akıtmaya son vereceğiz.


Bu proje sayesinde Acılık Deresi de kurtulmuş olacak. Limanda bile denize girilebilecek.


Trafik sorununun çözümü için çevre yolunu yaptık. Soğuksu´nun trafiğini rahatlatmak için viyadüklü yolu hizmete açtık. Derenin üzerini kapatıyoruz. Gazipaşa´yı yaya trafiğine açacağız. Mithatpaşa Tüneli´ni programa koydurduk. Yakında çalışmalarına başlayacağız.


Eski Başkanımız İsmail Eşref, su sorununu ben çözdüm diyor. Sayın Eşref döneminde Zonguldak 4-5 ay susuz kaldı. Bizim dönemimizde su sıkıntısı olmadı. Doğan Barajı´nın suyu Ulutan Barajı&[#]8217;na akıtılacak. Çalışmalar sürüyor."

Editör: Pusula Gazetesi