Olay, geçen yıl Aralık ayında meydana geldi. Türkiye Taşkömürü Kurumu´ndan emekli, 5 çocuk babası Bilal Korkmaz, evinde başına kazmayla vurularak öldürülmüş bulundu. Olay sırasında önce kızının evinde olduğunu ileri sürerek eşini ölü bulduğunu söyleyen Hanım Korkmaz, 1 hafta sonra yeniden ifadesine başvuran polise eşini öldürdüğünü itiraf etti. Tutuklanan Korkmaz hakkında, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Zonguldak 1´inci Ağır Ceza Mahkemesi´nde tutuklu yargılanan Hanım Korkmaz, önceki duruşmalarda eşinin yıllarca kendisine cinsel ve fiziksel şiddet uyguladığını öne sürdü. Hanım Korkmaz, cinayet gecesi eşinin kendisini yine ters ilişkiye zorladığını, kabul etmeyince de soba demiriyle dövdüğünü iddia etti. Korkmaz, "O gece sabaha kadar ağladım. Sabah namazını kıldıktan sonra kaza namazı kıldım. Bir anda ne oldu bilmiyorum, kendimi kaybettim. O kadar hakarete karşı kendimi kaybetmişim. Kazmayla kafasına vurdum, ancak kaç defa vurdum bilmiyorum" dedi.

Karar duruşmasında Hanım Korkmaz ve avukatı hazır bulundu. Mahkemenin son sözünü sorduğu sanık Korkmaz, "Benim ne çektiğimi bir ben, bir Allah bilir. Çok pişmanım. Ellerim kırılsaydı da böyle bir şey yapmasaydım" dedi. Mahkeme heyeti, sanığın cinayeti ağır tahrik altında işlediği kanaatine vardığı sanık Hanım Korkmaz´a 16 yıl 8 ay hapis cezası verildiğini bildirdi.
Editör: Pusula Gazetesi