Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir, TBMM’de 6 Kasım-15 Kasım 2012 tarihleri arasında gündeme alınacak olan 13 ilin büyük şehir olmasını ve 3 beldenin ilçe olmasını kapsayan yasa tasarısını değerlendirdi. Destek verenlere teşekkür eden Özdemir, muhalefete çağrıda bulundu.

Kilimli Belediye Başkanı Özdemir, tasarı ile Aydın, Balıkesir, Denizli, Hatay, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa ve Van’ın büyükşehir olması, Hatay’ın Payas, Zonguldak’ın Kilimli ve Kozlu beldenin ilçeye dönüştürülmesini de kapsayan yasa tasarısında destek verenlere teşekkür ederken, ana muhalefet ve muhalefet partilerinin Zonguldak temsilcilerine de çağrıda bulundu. Kilimli ve Kozlu beldelerinin ilçe olmasını Başbakan Erdoğan’ın önerdiğini belirten Özdemir, beldenin ilçe yapılmasının önüne geçilmesinin mümkün olmadığını, bunun ise ancak tasarının komple ret edilmesi ile engellenebileceğini ifade etti. Muhalefete destek çağrısında bulunan Özdemir, “Bu süreçte gerçekten herkesin bir emeği ve payı vardır. Bu işin olmaması için burada çalışan negatif yönlü insanlar da olacaktır. Normaldir. Ama bunlar azınlıkta kalacaktır. Tarih iyi hizmetler yapan, iyi hizmetler getiren, bölgesine ve beldesine çalışmalar için uğrayan insanları yazacaktır. Yapılmayanları yapanları, tarih yazacaktır. Bir şeylerin olmaması için çırpınan insanları yazmayacaktır. Onun için CHP’si olsun, MHP’si olsun, hangi parti olursa olsun fark etmez. Burada elbirliğiyle kentimizin, aslında kendimizin ve bölgemizin kalkınması için en önemli ve en büyük hamle olan ilçe olması konusunda canla başla çalışıp, uğraşmalarını özellikle rica ediyorum. Zonguldak’ın üç tane milletvekili değil şu anda 4 tane milletvekili var. Muhalefette olan milletvekilimiz de, bizim milletvekilimizdir. Bizim milletvekilimizdir. Sadece AK Parti’nin uğraşmasıyla ilçe olmaması lazım Kilimli ve Kozlu” dedi.

MUHALEFETİ UYARDI

Muhalefetin de bölge menfaatleri için birlikte hareket etmesi gerektiğini ifade eden Özdemir, tüm siyasi partilerin siyasi menfaat için de birlikte hareket etmeye mecbur olduğunu ifade etti.

Seçim döneminde tüm siyasetçilerin oy istemek için vatandaşın kapısını çalacağını hatırlatan Özdemir, “Yarın yerel ve genel seçimlerde bu insanlar gelecekler. O zaman, ‘ben burayı ilçe yaptırmamak için uğraştım’ demek var. Bir de, ‘yaptırmamak için uğraştık’ ya da hiçbir şey dememek var. Böyle abuk sabuk bir kelime kullanmayacaklarına göre, o zaman bölge çıkarlarına aykırı hareket yapmamalarını öneririm. Genel Başkanları yasa tasarısında bazı maddelere karşı olabilir. Tabi ki, parti olarak her şeyi kabul etmek zorunda değiller. Ama bu vekiller bölgelerine çıkar sağlamak, çıkarlarını korumak amacıyla oraya gittiler. Zonguldak lobisi oluşturmak için gittiler. Zonguldak’a yatırım için, Zonguldak’ı büyütmek için gittiler. Başka bir amaçları olduğunu da düşünmüyorum. O zaman bu amaçlara uygun şekilde hareket etmelerini özellikle istirham ediyorum” diye konuştu.

Özdemir, muhalefete uyarılarını şöyle sürdürdü:

“Bu insanlar da artık kendilerine bir çeki düzen versinler. Toplumdan kendilerini tecrit etmesinler. Çoğunluğun olduğu yerde olmayı bilsinler. Tavsiye ediyorum. Böyle yaparlarla azılık olurlar, azınlık kalmaya devam edenler ise bir gün yok olurlar. Aklın yolu birdir. Tüm olumsuzluklara rağmen muhalefete de teşekkür ediyorum. Dar zihniyette düşündükleri sürece bu muhalefet bizi iktidara taşır.”

Destek verenler için pankartlar yaptırmaya ve astırmaya hakları olduğunu belirten Özdemir, bu pankartların bile eleştirilmesine üzüldüğünü ifade etti. MHP İl Başkanı Hamdi Ayan ve DYP İl Başkanı Yakup Abdioğlu’na da desteği nedeniyle teşekkür eden Özdemir, beldenin ilçe olması konusunun çok önemli olduğunu vurguladı. Konunun imza kampanyası başlatılması gereken bir konu olduğunu kaydeden Özdemir, şöyle devam etti:

“Hem muhalefetin hem de iktidardın ortaklaşa aslında sırt sırta verip ilerleyeceği bir konu olması lazım. Artılarınız yüzde 80, yüzde 90’nın üzerindeyse, sırf ticari ve çıkar olarak baksanız bile bölgemizin ilçe olmasının desteklenmesi gerekiyor.”

“BAŞBAKAN, KOZLU VE KİLİMLİ’Yİ BİLİYOR”

Özdemir, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın yüzlerce belde, ilçe ve il arasında Kozlu ve Kilimli’yi bilmesinin mümkün olmadığı yönündeki söylemlerin olduğunu belirterek, bunların doğru olmadığını ifade etti. Kozlu ve Kilimli beldelerinin ilçe olmasını Başbakan Erdoğan’ın önerdiğini vurgulayan Özdemir, “Kimse zannetmesin ki, Başbakan Kozlu ve Kilimli’yi bilmiyor. ‘Başbakanımız, aman nereden bilecek Kilimli’yi. Kilimli bir köşede, Karadeniz’in bir köşesinde bir belde’ diye düşünmeyin. Hayır biliyor. Burada hangi tarihte kaza olduğunu, kaç madencinin şehit olduğunu. Biliyor ki, atlayıp geldi, buraya. Bu yolları geçti. Kilimli’den başlayan Gelik’e kadar giden yolların yapılması talimatını veren kimdi? Kozlu’da madene kim indi? Bastığı, gezdiği ve gördüğü yerler. Burasının hak ettiğine kendisi kanaat getirdiği ki, ilçe olmamız için kendisi öneri getirdi” dedi.

“SEÇİM YATIRIMI DEĞİL”

Özdemir, Başbakan Erdoğan’ın Kozlu ve Kilimli’yi belde yapmasını seçim yatırımı olmadığını da söyledi. Özdemir, “İnsanlar başka türlü de düşünebilir. Seçim yatırımı, seçim desteği de desinler, artık çok önemli değil, Bu öneri kötü bir olay mı ki, seçim yatırımı deniyor. Kilimli ve Kozlu’yu ilçe yapmak istemekle, Başbakan Erdoğan kötülük mü yapıyor? Seçim yatırım aslına bakarsanız, bundan önceki zamanlarda yapıldı. Şöyle söyleyeyim. nüfusu 1000-1500 olan beldedir belediye yapan zihniyetler seçim yatırımıydı. Nüfus kriteri koyup da artık gerçekten yani her 1000 nüfusu olan bir yere belediye açmak yerine 2 bin nüfusu olan yerlerde hatta belki ileriki günlerde 5 bin nüfusu olan yerlerde belediyelerin olması gerektiğine inanan bir zihniyet aslında hizmet eden zihniyettir. Şimdi seçim yatırımın düşünen bir Başbakan olsaydı 2 binin altını kapatmazdı. Muhtarlığı bile belediye yapardı. Zihniyet seçim yatırımı yapan değil, işin doğrusu olsun isteyen, işin doğrusunu yapan bir zihniyet. Seçim yatırımı Başbakanımızdan önceki dar zihniyetli insanlardır. Başbakan daha geniş düşünüyor, daha bütüncül düşünüyor.”

Özdemir, Kilimli ve Kozlu’yu ilçe yaptıran özelliklerini ise şöyle sıraladı:

“Kilimli ve Kozlu her iki kente ilçe olmayı hak etmiş yerlerdir. Ekleriyle bağlantılarıyla beraber Kilimli 43 bine ulaştı, Kozlu 44 bine ulaştı. Görüyorsunuz kafa kafaya giden iki belde. Deniz kenarında olan bir yer. Altyapılarını yapan, sonuçta vatandaşıyla bütünleşen, hizmet eden, sosyokültürel etkinliklerde, siyaseten öne çıkan beldeler. Bölgemizin son yıllardaki makus talihi, bu dönemde kırılıyor.”
Editör: Pusula Gazetesi