Çaycuma Eğitim Sen Temsilciliği'nin organizasyonu ile Ankara Ekin Tiyatrosu bünyesinde çalışmalarını sürdüren Karınca Çocuk Tiyatrosu'nun Issız Ada isimli oyunu Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezi'nde okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine sergilendi.

Çoğunluğu köy okullarında okuyan 1800 öğrenci tiyatroyla buluşturduklarını ifade eden Çaycuma Eğitim Sen Temsilcisi İsmet Akyol; "Ekin Tiyatrosu 7. kez Çaycuma'ya geliyor. Her geldiklerinde mutlaka bir çocuk oyunu sergiliyorlar. Eğitim Sen olarak çocukların sosyal ve kültürel gelimine bu tür etkinliklerle katkı veriyoruz. Bu organizasyonlarımız devam edecek"diye konuştu.

Başrollerini Selim Kalıç, Gamze Önder, Sinan Akdoğan, Karden Kasaplar, Yeliz Kayserili ve Bülent Yıldıray'ın paylaştığı müzikli oyunda ıssız bir adaya düşerek kendini kurtaracak geminin gelmesini bekleyen Robinson'un Cuma ve Papağan ile arkadaşlığı anlatılıyor.

Tiyatro oyuncularından Selim Kalıç 1991 yılından beri Türkiye'nin her bölgesini dolaştıklarını ve gitmedikleri kasaba kalmadığını söyleyerek; "Hem yetişkin hem çocuk oyunları ile sahnedeyiz. Çocuk oyunları daha çok ilgi görüyor. Turne tiyatrolarında çocukları tiyatroyla buluşturmak bizleri mutlu ediyor" dedi. Tiyatro tarafından akşamda yetişkinlere yönelik İntifada (Maskeliler)oyunu sergilendi. Çoğu minik ise ilk kez tanıştıkları tiyatroda çok eğlendiklerini söylediler.

Editör: Pusula Gazetesi