Çalışma ve İş Kurumu Zonguldak İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında düzenlenen &[#]8220;Mesleki Bilgi, Rehberlik ve Danışmanlık Hizmetleri İşbirliği Protokolü&[#]8221; kapsamında düzenlenen Alt Çalışma Grubu toplantısının ilki dün gerçekleştirildi.

Çalışma ve İş Kurumu Zonguldak İl Müdürü Gönül Demirsu, amaçlarının, ortak hedef kitlesi öğrenciler olan rehber öğretmenler ile iş ve meslek danışmanlarının karşılıklı bilgi alışverişini sağlamak olduğunu söyledi.

İl Müdürü Gönül Demirsu, toplantıyla ilgili şu bilgileri verdi:

&[#]8220;Alt Çalışma Grubu, Ekim ve Şubat aylarında olmak üzere yılda iki defa toplanacaktır. Bu grubun amacı; ortak hedef kitlesi öğrenciler olan rehber öğretmenler ile iş ve meslek danışmanlarının karşılıklı bilgi alışverişini sağlamaktır. Bu bilgi alışverişi; öğrencilere sunulacak iş arama becerilerinin geliştirilmesi, iş hayatı ve iş imkânları, mesleki eğitim, meslek seçimi, okul tercihleri konularında ortak hareket edilmesini sağlamak, öğrencilere bu hizmetleri ulaştırabilmek amacıyla okullar ile İş-Kur arasında koordinasyonun sağlanması şeklinde olacaktır. Alt Çalışma Grubu&[#]8217;nun bir sonraki dönem için planladığı hizmetler Sayın Valimizin başkanlığında toplanan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu&[#]8217;na sunulacaktır. Kurulca uygun görülecek faaliyetler ilgili dönem içerisinde gerçekleştirilecektir. Toplantıda, Alt Çalışma Grubu&[#]8217;nun görevleri, okullara yönelik iş arama becerileri seminerlerinin planlanması ve Kurumumuzca 13-14 Aralık 2012 tarihlerinde Bülent Ecevit Üniversitesi&[#]8217;nde düzenlenecek &[#]8216;Kariyer Günü&[#]8217; hakkında bilgilendirme yapıldı.&[#]8221;

MESLEK EDİNDİRME KURSLARI AÇILIYOR

Öte yandan Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu, işsizlerin meslek sahibi olmaları ve istihdam edilmeleri için yürütülen kurslara bir yenisini daha ekledi.

Zonguldak Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile işbirliği kapsamında &[#]8220;Bilgisayar Sistemleri Kurulumu Bakım Onarım Arıza Giderme Kursu&[#]8221; için başvurular dün itibariyle başladı.

12 Kasım 2012 tarihine kadar başvurular alınacağını belirten Çalışma ve İş Kurumu Zonguldak İl Müdürü Gönül Demirsu, &[#]8220;Kurs 10 kişilik olup 17-35 yaş aralığındaki işsiz vatandaşlar kursa başvuru yapabileceklerdir. Kursiyer seçimi 12 Kasım 2012 tarihinde saat 09.00´da Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü&[#]8217;nde yapılacaktır. İl Müdürlüğümüz olarak işsiz vatandaşlarımız için kurslarımız açılmaya devam ediyor. Kurslarımız ile gençlerimiz hem meslek sahibi olacak hem de meslek öğrenirken günlük 20 TL cep harçlığı alacaktır. Ayrıca sağlık sigortası olmayanların sağlık sigortalan İŞKUR tarafından yapılacaktır" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi