Kentte halk, bayram namazının ardından kurbanlıklarını kesmeye başladı. Halkın bir kısmı yine kurbanlıklarını evlerinin önündeki açık alanlarda kesti. Bağlık Mahallesi´nde büyükbaş kurbanlığı evinin önünde kesen aile, küçük çocuklarının kanlı görüntüleri izlemesini engellemedi. Hayvanın parçalanmasını izleyen çocukların korkusu, yüzlerine yansıdı. Halkın bir bölümü belediye mezbahanesi, bir bölümü de Valilik, Belediye ve İl Müfütülüğü´nce oluşturulan komisyon tarafından Bağlık Mahallesi´nde kurulan hayvan satış yerindeki kesim alanında kurbanlığını kestirdi.

“BASIN BURADA, YAPMAYIN”

“Zonguldak Valiliği Hayvan Satış Yeri” yazılı afişin altındaki kesim alanında, hayvanlardan akan kan için kanal açılmayınca kan etrafa dağıldı. Burada da çocukların, kesimleri ve hayvanların parçalanmasını izlemelerine izin verildi. Büyükbaş bir kurbanlık ise kesim alanına götürülemedi. Kesim alanının yakınında kendini yere bırakan hayvan, bir süre beklenmesine rağmen ayağa kalkmayarak bayıldı. Bunun üzerine hayvanın orada kesilmesine karar verildi. Zabıta görevlileri, "Basın burada, hayvan hakları savunucuları burada, yapmayın" diye uyarırken, kurbanlık sahipleri de hayvanın orada kesilmesine tepki gösterdi. Kesim yapacak görevliler ise basın mensuplarına tepki gösterdi.

Hayvanın bayılması nedeniyle başka yapacak bir şeyin olmadığını söyleyen görevliler, hayvanı kesti. Büyükbaş kurbanlığın 7 sahibinden biri olan Burak Bıyıklı, "Daha güzel, daha sağlıklı alanlarda kesimler yapılabilir. Bu işte çok iyi değiliz hala. Burada da gördük, çok hazırlık yapılmış gibi değil. Bizim hayvanın kesimi de güzel olmadı. Çok içime sinmedi. İnşallah Allah kabul eder" dedi.

AV TÜFEKLİ BAYRAM KUTLAMASINA GÖZALTI

Zonguldak´ta, Kurban Bayramı´nı av tüfeği ile havaya ateş ederek kutlayan 1 kişi, polis tarafından gözaltına alındı.

Polis ekipleri, silahla havaya ateş ederek bayram kutlaması yapanlara karşı önlem aldı. Sabah saatlerinden itibaren mahalle aralarında devriye gezen ekipler, Birlik Mahallesi´nde silah sesi duydu. Mahalledeki Tünel Üstü Sokak´ta boş av tüfeği fişeği bulan ekipler, sokakta oturan Mehmet K.´yı gözaltına aldı. Bayramı kutlamak için av tüfeği ile havaya ateş ettiğini söyleyen Mehmet K., karakola götürüldü. Mehmet K. hakkında, ´Genel güvenliği tehlikeye sokmak´ suçundan işlem yapılacağı belirtildi. Polis ekipleri, silahla kutlama yapanların 155 Polis İmdat hattına ihbar edilmesini istedi.
Editör: Pusula Gazetesi