Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak İl Başkanlığı, merkez ve ilçelerde bayramlaşma programı düzenlendi.

AK Parti İl Başkanlığı binasında düzenlenen bayramlaşma programına; TBMM eski Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Ercan Candan ve Özcan Ulupınar, AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, Kadın Kolları Başkanı Havva Yılmaz, Gençlik Kolları Başkanı Abdullah Akbaş, belediye başkanları, belde başkanları ve partililer katıldı.

KARADUMAN: &[#]8220;İKİ BELDEMİZİ İLÇE YAPMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ&[#]8221;

Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, &[#]8220;Bütün Zonguldak halkımızın, teşkilatımızın, tüm İslam aleminin Kurban Bayramı&[#]8217;nı kutluyorum. Allah nice bayramları bizlere nasip etsin. Bayramdan önce Merkez İlçe olarak iki beldemizi ilçe yapmanın gururunu yaşıyoruz. Bunda emeği geçen bütün milletvekillerimize ve Başbakanımıza teşekkür ediyoruz. AK Parti kurulduğu günden bu yana hizmetlerinde ilklere imza atmıştır&[#]8221; diye konuştu.

UÇAR: &[#]8220;ZONGULDAK&[#]8217;TA GÜZEL HİZMETLERE İMZA ATACAĞIZ&[#]8221;

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar ise, &[#]8220;Mübarek Kurban Bayramınızı tebrik ediyorum. Biz, teşkilat olarak her bayramda olduğu gibi bu bayramda da AK Parti ailemiz ile birlikte beraber olmak bayramı kutlamak adına programlar yaptık. Bu günde teşkilatımızla bayramlaşma törenine katıldık. Bu bayram bize ayrı bir anlam ifade ediyor. İki beldemizin ilçe olması bizleri mutlu ediyor. Bu beldelerimizin daha önce ilçe olması yönünde yapılan etkinlikler sanal etkinliklerdi. Sürecin olgunlaşması gerekiyordu. Kozlu ve Kilimli beldelerimiz ilçe olmayı hak etmişlerdi. Başbakanımızın ve milletvekillerimizin emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Dünyadaki gelişmeleri yakından takip ediyor. Ülkemiz istikrarlı bir ülke konumunu sürdürmektedir. AK Parti olarak kazanımlarımızı üst seviyeye çıkartmak için herkesin buna katkı vermesi gerekiyor. Dünyadaki gelişmelerin olumsuz yönde gitmesinden mutlu olmuyoruz. Bütün insanların huzurlu mutlu olması için dua ediyoruz. Ülkemiz bu istikrarlı ortamda büyüdükçe iç ve dış düşmanlarımız artıyor. Güçlü bir ülke olmamız sebebiyle bunlara karşı gelerek, iç ve dış düşmanlarımızla dost olmak için çabalıyoruz. Bölgemizde de çok güzel hizmetler var. Zaman zaman muhalefetin yaptığı açıklamalara cevap vermeye çalışıyoruz. Bölgemiz coğrafi açıdan sıkıntılı bölge, yatırımlar yaparak bölgeyi ayakta tutmaya çalışıyoruz. TTK&[#]8217;nın ayakta durabilmesi adına yatırımlar yapıyoruz. Önümüzdeki seçimlerde Zonguldak&[#]8217;ta güzel hizmetlere imza atacağız&[#]8221; dedi.

ULUPINAR: &[#]8220;BAYRAMDAN SONRA ÇETİN GÖRÜŞMELER BİZİ BEKLİYOR&[#]8221;

AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar ise, &[#]8220;Pazartesi günü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı&[#]8217;dır. Bütün ulusumuzun birlik ve beraberlik içinde olmasını temenni ediyorum. Başbakanımızın bize bayram hediyesi oldu. Kilimli ve Kozlu ilçe oldu. Önemli olan bunun genel kuruldan geçmesidir. Cumhurbaşkanımızın onaylaması ve Resmi Gazete&[#]8217;de onaylanmasıdır. Birkaç gündür yerel gazeteleri okuyorum, muhalefet partisi milletvekili arkadaşım açıklamada bulunuyor. Büyükşehir Kanunu&[#]8217;na MHP ve CHP büyük tepki gösteriyor. Bayramdan sonra çetin görüşmeler bizi beklemektedir. CHP milletvekilinin hem desteklemesi, hem de partisinin desteklemesi gerekir. Yoksa &[#]8216;biz de altı sene önce istemiştik&[#]8217; söylemleri havada kalmıştır. Şimdi onların da kendilerini göstermeleri gerekiyor. Onlar destek verseler de, vermeseler de 326 sayısıyla geri adım atmadık, bunda da geri adım atmayacağız. Kızılcahamam kampında masaya yatırılacaktır. Bu yasa tasarısı yasalaşacaktır. Bu tasarıyla kapanan beldelerimiz olacaktır, nüfusu 2 binin altına düşen beldelerimiz ne yapsınlar, ne etsinler nüfuslarını arttırmak için çabalasınlar. Referandum olur, birleştirme olur. Belki onlarla ilgili farklı bir uygulama olacaktır, olabilecektir&[#]8221; diye konuştu.

CANDAN: &[#]8220;TTK&[#]8217;YA İŞÇİ ALIMI, YOLLARV VE TÜNELLER İLE İLGİLİ GELİŞMELERİ TAKİP EDİYORUZ&[#]8221;

AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan da, &[#]8220;Hepinizin Kurban Bayramı&[#]8217;nı müteakiben Cumhuriyet Bayramınızı kutluyorum. Zonguldak&[#]8217;a yapılan yatırımlar bellidir. Başkanımızla beraber TBMM&[#]8217;de Ulaştırma Bakanı ve Enerji Bakanı ile görüştük. TTK&[#]8217;ya işçi alımı ve yollar, tüneller ile ilgili gelişmeleri takip ediyoruz. Türkiye, hakikaten zor bir bölgede bulunuyor. Etrafımız hem Avrupa&[#]8217;ya, hem de Ortadoğu&[#]8217;ya baktığınızda, Avrupa&[#]8217;da bir kriz, Ortadoğu&[#]8217;da çalkantı var. Rusya ve Ukrayna&[#]8217;da demokratik sürece geçişte sancı yaşanıyor. Şu anda birlikteliğe daha çok ihtiyacımız var. Bu bayramlar birlikteliğimize vesile olur. Gençlere sesleniyorum, bayramlar tatil değildir. Eşi, dostu, akrabayı ziyaret etmedir&[#]8221; şeklinde konuştu.

TOPTAN: &[#]8220;29 EKİM&[#]8217;DE YAPILACAK OLAN GÖSTERİLER, KANUNLARA RİAYET ETME ÇERÇEVESİNDE YAPILMALIDIR&[#]8221;

TBMM eski Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan ise, &[#]8220;Çok güzel bir rastlandı, hem dini, hem milli bayramı aynı temponun içerisinde kutluyoruz. Ercan Candan&[#]8217;ın dediği gibi bu bayramları tatil olarak düşünmemeli, verilen bu aranın kültürümüzün geleneklerimizin kaybolmaması için kullanılmasına gayret sarf etmeliyiz. Aile, dostluk, kardeşlik bağlarını, yardımlaşmayı, kaynaşmayı, birlikte olmamız lazım gelir. Herkesin bayramlaşma, sevgi, kardeşlik çerçevesinde dini bayramları idrak etmesini istiyorum. Dünyanın her yerinde özgürlükleri kullanma hakkı vardı. Ama bu özgürlükleri belli bir çerçeve içerisinde kullanma hakkı vardır. 29 Ekim&[#]8217;de yapılacak olan gösteriler, kanunlara riayet etme çerçevesinde yapılmalıdır. Bunu yaparlarsa, herkes memnun olur, yapmazlarsa, &[#]8216;Türkiye&[#]8217;nin artık burasına kadar gelmiş olan terör ve anarşi belasına hizmet ediyorlar&[#]8217; şeklinde bizde görüşler olur&[#]8221; dedi.

ALAPLI&[#]8217;DA BAYRAMLAŞMA PROGRAMINA GÜMELİ BELDESİ DAMGA VURDU

AK Parti Alaplı İlçe Başkanlığı, parti binasında, AK Parti Milletvekilleri Köksal Toptan, Ercan Candan, Özcan Ulupınar, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Adem Öztürk, AK Parti Alaplı İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu ve partililerin katılımıyla bir bayramlaşma programı düzenledi. Bayramlaşma programına katılan Gümeli beldesi sakinleri, beldenin kapatılacağına yönelik söylentiler nedeniyle milletvekillerinden destek isterken, AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Gümeli beldesinin kapanacak 7 beldeden birisi olduğunu belirtti.

Gümeli sakinlerine nüfusun arttırılması için çalışma başlatmalarını öneren Ulupınar, &[#]8220;Gümeli beldesi kapanacak 7 beldeden bir tanesi maalesef, biz elbette ki beldelerimizin kapanmasını istemiyoruz. Ama hükümetimizin almış olduğu bir karar var. Türkiye´de 29 yeni ilçe olacak ve 29 tane il büyükşehir olacak. Bin 500 civarında beldemiz mahalleye dönüştürülecek. 15 bin köy mahalleye dönüştürülecek. Bu durumda olan Zonguldak&[#]8217;ta köy yok, şimdi biz Eğerci de Ramazan ayında bir referandum yaptık. 3 köye gittik, ama maalesef köylülerimizi ikna edemedik. Aslında geç kalındı, referandum için, nüfusun arttırılması için ya kişilerin taşınması lazım, ya referandum yapılması ya da iki tane beldenin meclis kararı ile birleştirilmesi lazım, ancak içişleri komisyonunda bu konu yoğun olarak gündeme getirildi. Biliyorsunuz burada 2011 yılının yılbaşındaki TÜİK verilerine göre nüfus baz alınmaktadır. Herhalde muhtemelen referandum için bir süre verilecek, böyle bir hak tanınacak ve 2012 yılbaşındaki nüfus baz alınacak, böyle bir çalışma var bu konuda önerge verilebilir. Bu konuda siz ne yapıp edin Gümeli&[#]8217;nin nüfusunu 2 binin üzerine çıkartın Aslında bu şimdiye kadar yapmanız gerekirdi. Çünkü Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, son seçimlerden bu yana her yerde bu beldelerin kapanacağını söyledi. Biz daha önce bu beldeleri kapatacaktık, anayasa mahkemesi bunu durdurmuş ve engellemişti. Ama ne yapın edin köylerde referandum yapın, bu nüfusu 2 bin üzerine çıkarttın, belki bu yasa genel kurula geldiği zaman o zaman o günkü nüfus baz alınabilir&[#]8221; dedi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan da, Alaplı&[#]8217;nın tüm meselelerini bildiklerini belirterek, &[#]8220;Alaplı&[#]8217;nın tüm meselelerini biliyoruz. Çok iyi, takip ettiğimize de inanıyoruz. Burada bu konuda takipçi olan teşkilatımız var, belediyemiz var. Gümeli ile ilgili Milletvekilimiz Özcan Ulupınar gerekli bilgileri verdi. Biz hiçbir beldemizin kapatılmasını istemeyiz. Biz Eğerci&[#]8217;de referandum yaptık, ama köylüler belediye olmayı kabul etmediler. Bunun nedeni ise, belediyelere götürülen hizmetlerden çok köylere hizmet götürülmektedir. KÖYDES Projesi kapsamında köylerin aldığı hizmetler beldeleri hatta ilçeleri geçmiş durumdadır. Gümeli inşallah neyi istiyorsa, ona kavuşur, biz bu konuda elimizden geleni yaparız, ama bu genel bir düzenlemedir. Siz bu yılsonu itibariyle bir tespit edilecekse ona göre beldeler ile ilgili karar verilecekse bu nüfusu yukarı çıkarmak için gayret edilmelidir&[#]8221; diye konuştu.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan ise, &[#]8220;Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum. Allah daha nice bayramlara huzur içerisinde ailenizle daha ferah ve rahat bir şekilde daha nice bayramlara ulaşmanızı diliyorum. Biz elimizden geldiğince var gücümüzle çalışıyoruz&[#]8221; dedi.

Gümeli beldesi sakinleri adına konuşan işadamı Salih Demirel de, Gümeli beldesinin kapanmasını istemediklerini belirterek, milletvekillerinden destek istedi.

Bu konuda referandum yapacaklarını belirten Demirel, Toptan&[#]8217;a hitaben yaptığı konuşmada, &[#]8220;Biz referandum yapacağız. On dakika içinde Kozlu ve Kilimli&[#]8217;yi ilçe yapan Köksal Toptan ve siz varken, biz şu anda kurtulduk efendim&[#]8221; dedi.

Bayramlaşma programında ayrıca parti binası çıkışında Gümeli beldesi sakinleri, AK Parti milletvekillerini alkışlarla uğurladılar.
Editör: Pusula Gazetesi