Basın Danışmanlığı aracılığıyla bir açıklama yapan Başkan Posbıyık, Kurban Bayramı’nın huzur içinde geçmesi adına gereken her türlü tedbirin alındığını belirttiği açıklamasında, kent halkını arife günü Şehir Mezarlığı’nda gerçekleştirilecek mevlit programına katılmaya davet etti.

Arife günü öğle namazı sonrasında Şehir Mezarlığı’nda Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okutulacağını kaydeden Başkan Posbıyık, “Her bayram öncesinde olduğu gibi önce geçmişlerimizin ruhlarını şad edeceğiz. Binlerce yurttaşımızla birlikte mezarlıklarda bir araya geleceğiz. Arife günü (24 Ekim Çarşamba) öğle namazından sonra düzenlenecek mevlit programlarına katılmak isteyen yurttaşlarımız için saat 11.00’de belediyemiz önünden otobüsler kaldıracağız. Mezarlığa giderek dualara el kaldırıp amin demek isteyen hemşerilerimiz için on binlerce çiçek dağıtacağız ve kabirleri çiçeklendireceğiz. Aynı zamanda mevlit sonrasında pilav ve ayran ikramı yapacağız” dedi.

Kurbanlık pazarındaki çalışmalar ve kurban kesimleriyle ilgili olarak bu bilgileri veren Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, kurban kesimi yapılacak yerlerin de çevre temizliklerinin yapılmasından sonra yıkamalarının da yapılacağını, arife günü mevlit okutturulacak mezarlıklarda da gerekli temizlik çalışmalarının yapıldığını söyledi. Başkan Posbıyık, arife günü şehir mezarlığında kabirlere dikilmesi için çiçek dağıtılacağını hatırlattı.

BAYRAMLAŞMA BİRİNCİ GÜN

Bu arada her bayramda geleneksel hale gelen Başkanlık makamındaki bayramlaşma, bayramın birinci günü olan 25 Ekim Perşembe günü 13.00-13.45 arasında gerçekleştirilecek. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, makamında kendisini ziyaret eden vatandaşlarla bayramlaştıktan sonra, kent protokolü ile birlikte saat 14.00’te Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenecek bayramlaşma programına katılacak.
Editör: Pusula Gazetesi