Erdemir Formenler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul İsa Bayramoğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri ile Ereğli&[#]8217;de faaliyet gösteren Vefa Sağlık Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Bostancı ve Yönetim Kurulu üyeleri, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık&[#]8217;a nezaket ziyaretinde bulundular.

Erdemir Formenler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul İsa Bayramoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık&[#]8217;a nezaket ziyaretinde bulundu. Derneğin bazı yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette Bayramoğlu, Başkan Posbıyık&[#]8217;a övgü dolu sözlerle hitap etti.

Dün gerçekleştirilen ziyarette, Başkan Ertuğrul İsa Bayramoğlu ile birlikte Formenler Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Abdurrahman Tünel, Tanju İke, Gökmen Karadeniz ve Türker Müfettişoğlu da hazır bulundu. Konuklarını makam odasında ağırlayan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Formenler Derneği yöneticileriyle Karadeniz Ereğli&[#]8217;nin bugünü hakkında uzun uzun sohbet etti.

BAŞKAN POSBIYIK&[#]8217;A ÖVGÜ DOLU SÖZLER

Belediye Başkanı Halil Posbıyık&[#]8217;a övgü dolu sözlerle hitap eden Formenler Derneği Başkanı Bayramoğlu, yaklaşık yirmi yıldır kenti için mücadele eden ve önemli hizmetlerde bulunan Belediye Başkanı Halil Posbıyık&[#]8217;ı gelecekte de başkan olarak görmeyi arzu ettiklerini ifade etti. 18 yıl belediye başkanlığı yaparak tam dört dönemdir halk tarafından seçilmenin büyük önem taşıdığını ifade eden Ertuğrul İsa Bayramoğlu, &[#]8220;Bunca uzun seneye rağmen Sayın Başkanımız siyaset için genç sayılır. Biz kendisinden daha uzun yıllar Karadeniz Ereğli&[#]8217;ye hizmet vermesini bekliyoruz&[#]8221; dedi.

POSBIYIK: &[#]8220;İŞİNİN EHLİ OLMAYANLAR TOPLUM ÖRGÜTLERİNİ YÖNETİRSE&[#]8230;&[#]8221;

Erdemir Formenler Derneği yönetiminin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da konuşmasında, makamların kimse için kalıcı olmadığını hatırlatarak, &[#]8220;Günü geldiğinde biz de bu koltukları bırakıp gideceğiz ve inşallah bizlerden çok daha iyi yöneticilere bırakacağız&[#]8221; dedi. Ereğli ekonomisinin bugün yaşanan sıkıntılarının en temel sebebinin, işinin ehli olmayan insanların yönetici konumunda bulunmaları olduğunu iddia eden Başkan Posbıyık, &[#]8220;Eğer sivil toplum örgütlerini ve meslek odalarını yöneten insanlar yüreksiz olurlarsa, onların bu yüreksizlikleri ister istemez ekonomiyi de olumsuz yönde etkiliyor. Yaşanan sorunlar karşısında bu yöneticiler konuşmayıp mücadele etmezler ve korkak davranırlarsa, yaşanan sıkıntıların hiçbirine de çözüm bulamayız. Bu sorunlar karşısında da sesini çıkaran bir ben olduğum için bazı kesimler beni ısrarla kavgacı olarak lanse ediyorlar; ancak benim yaptığım şey halkımın ve kentimin menfaatlerini korumaktan başka bir şey değil&[#]8230;&[#]8221;, dedi.

&[#]8220;GEREKTİĞİNDE KAVGA ETMEYE DEVAM EDECEĞİM&[#]8221;

Başkan Posbıyık&[#]8217;ın bu sözünün ardından, &[#]8220;Meyve veren ağacı taşlarlar&[#]8221; yorumunda bulunan Bayramoğlu&[#]8217;na yanıt veren Başkan Posbıyık, sözlerini şu cümlelerle sürdürdü:

&[#]8220;Bugün Erdemir&[#]8217;i yönetenlerle bile bazen karşı karşıya geliyorum. Oysaki ben sadece kendimi düşünmüş olsam, Erdemir ile neden bir mücadelenin içerisine gireyim ki? Fabrikadan işçi çıkarılacağı duyumlarını alıyorum; halkın karşısına geçip buna müsaade etmeyeceğimizi haykırıyorum. Halbuki bunu yapmasam belki de benim önüme kırmızı halı serecekler. Ben Erdemir&[#]8217;i gerek kişi gerekse tüzel olarak karşıma aldığım zaman Erdemir&[#]8217;in sağladığı imkanları da kaybedebiliyoruz. Kısacası ben herkesle iyi olursam belediye olarak onların her imkanından yararlanabiliyorum. Ancak benim bu halkın lideri olarak gerektiğinde haykırmam ve sesimi yükseltmem lazım. Erdemir&[#]8217;de çalışan işçilerin de haklarını korumam lazım. Ben o günlerde sesimi çıkarmamış olsaydım belki de bugün Erdemir&[#]8217;den yüzlerce işçi çıkarılacaktı&[#]8230;&[#]8221;

Erdemir Formenler Derneği yönetiminin ziyaretinde Ereğli&[#]8217;nin ihtiyacı olan yatırımlara da değinen Belediye Başkanı Halil Posbıyık, yakın bir zamanda ilçeye hiç değilse bir fakülte yapmak için girişimlerini hızlandırdıklarını söyledi. 88 Evler mevkiinde bulunan bir araziyi Erdemir&[#]8217;den alabildiklerini ve bu sayede de söz konusu alanda bir yurt yapılabilmesi için çalışmalarının başlatıldığını kaydeden Başkan Posbıyık, kalabalık bir kent olmasına rağmen yükseköğretimde okuyan öğrenci sayısı üç bini bile bulmayan ilçede öğrenci sayısını artırmaya kararlı olduklarını söyledi.

BAYRAMOĞLU: &[#]8220;HALKIN MENFAATLERİNİ KORUYAN BİR SİZ VARSINIZ.&[#]8221;

Başkan Posbıyık&[#]8217;ın ortaya koyduğu tespitlere katıldığını belirten Erdemir Formenler Derneği Başkanı Ertuğrul İsa Bayramoğlu da, yaşanan bu sorunlar karşısında, gerektiğinde tepkisini en açık şekilde ortaya koyan tek kişinin Halil Posbıyık olduğunu söyledi. Bayramoğlu; &[#]8220;Bu kentin sorunlarını hemen her yerde dile getirip halkın çıkarlarını koruyan bir siz varsınız. Dolayısıyla da yaşanan her sorunda vatandaşların size gelmesi ve sizden medet umması doğaldır. Siz, Belediye Başkanı olarak Karadeniz Ereğli&[#]8217;de iz bıraktınız. Biz daha birkaç yıl öncesine kadar Bozhane&[#]8217;ye bile giremezdik eşimizle, çoluk çocuğumuzla. Ancak görev yaptığınız süre boyunca Karadeniz Ereğli&[#]8217;de her zaman bir huzur ortamı oldu. Sizin başkanlıktan ayrılmanız söz konusu olduğunda, ilçenin yine o günlere dönmesinden açıkçası endişe ediyoruz. Siz belediye başkanı olarak yıllar sonra bile gurur duyacağınız hizmetler yaptınız. Ancak bu kentte ne yazık ki, başarılı insanlar için sürekli karalama ve kötüleme kampanyaları yapılır. Bu da en çok sizi etkiliyor. Ancak dediğim gibi meyve veren ağacı taşlasalar da bu halk sizin hizmetlerinizi görüyor&[#]8221; dedi.

Bayramoğlu&[#]8217;na yorumlarından ve ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, belediye olarak Erdemir&[#]8217;in tüm çalışanları ve yöneticileriyle bundan sonra da iyi ilişkiler içerisinde olmaya devam edeceklerini söyledi. Ziyaret sonunda Erdemir Formenler Derneği Başkanı Ertuğrul İsa Bayramoğlu, Başkan Posbıyık&[#]8217;a bir hediye takdim etti.

VEFA SAĞLIK GÖNÜLLÜLERİ&[#]8217;NDEN ZİYARET

Ereğli&[#]8217;de faaliyet gösteren Vefa Sağlık Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Bostancı, bazı dernek yöneticileri ile birlikte Belediye Başkanı Halil Posbıyık&[#]8217;ı makamında ziyaret etti.

Dün gerçekleştirilen ziyarette Başkan Posbıyık ve Bostancı bir süre Ereğli üzerine sohbet etti. Vefa Sağlık Gönüllüleri Derneği&[#]8217;nin yakın vadede gerçekleştirmeyi planladığı yardım çalışmaları ile ilgili olarak Belediye Başkanı Halil Posbıyık&[#]8217;a ayrıntılı bilgiler veren Abdullah Bostancı; &[#]8220;Karadeniz Ereğli&[#]8217;de yaşanmakta olan kriz ortamı hayır işlerini de olumsuz yönde etkiliyor. Buna rağmen Vefa Sağlık Gönüllüleri Derneği olarak bu alanda çalışmalarımıza ara vermeden devam etme kararlılığındayız&[#]8230;&[#]8221;, dedi.

&[#]8220;BAŞARILI ÇALIŞMALARI ENGELLEMEYE ÇALIŞAN İNSANLAR HER ALANDA VAR&[#]8221;

Ziyarette yaptığı konuşmada, kısa bir süreliğine Ereğli Karadeniz Spor Kulübü&[#]8217;nün Başkanlığını yaptığını hatırlatan Bostancı; &[#]8220;Karadeniz Ereğli&[#]8217;de hemen her işin ve amacın karşısında ekonomik krizi bahane eden insanlar gördüm. Bu bir yana, her olumsuzluğa rağmen yapılan çalışmaları engellemeye ve karalamaya çalışan belli kesimler de var. Bu kesimlerin amaçlarını Beyçayırı Stadı&[#]8217;nda da gördüm&[#]8221; dedi.

Vefa Sağlık Gönüllüleri Derneği olarak, Aşevi Projesi üzerinde çalıştıklarını, bu projeyi hayata geçirerek özellikle de yardıma muhtaç insanlar için yapılan çalışmalara katkı vermeyi amaçladıklarını kaydeden Abdullah Bostancı, proje için Başkan Posbıyık&[#]8217;tan destek istedi.

BAŞKAN POSBIYIK, EKONOMİK KRİZE İŞARET ETTİ

Bostancı ve beraberindekilerin ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür eden Belediye Başkanı Halil Posbıyık da konuşmasında ekonomik krize işaret etti. Böyle bir dönemde hayır işleri ile uğraşmanın da çok zor hale geldiğine vurgu yapan Başkan Posbıyık; &[#]8220;Elbette yaşanan krizden olumsuz yönde etkilenen birçok insanımız var, ancak bazıları da bu krizi bahane etmeye başladılar. Hatta yaşanan sıkıntıları suiistimal edenlere bile rastlıyoruz. Kime gidilse, mutlaka krizden etkilendiklerini söyleyerek teklifleri geri çeviriyorlar. Yakın bir zaman sonra hayır işleriyle uğraşanlar çok daha büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalacaklar&[#]8221; dedi.

&[#]8220;EREĞLİ&[#]8217;DE BİLGİ KİRLİLİĞİ VAR&[#]8221;

Ereğli&[#]8217;de, birçok sivil toplum kuruluşu ve meslek örgütünün yöneticilerinin vasıfsız ve yeteneksiz insanlar olması dolayısıyla da, yaşanmakta olan sıkıntılara çözüm bulmanın imkansız hale geldiğine dikkat çeken Başkan Posbıyık; &[#]8220;Hal böyle olunca da vatandaş yaşanan sıkıntılar karşısında bir muhatap bulamıyor. Ekonomi ile ilgili sıkıntıları bile çoğu insan benimle paylaşıyor. Halbuki belediye başkanı olarak benim görevim kentin ekonomisi ile uğraşmak değil ki. Bu konuyla ilgili meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları var bu kentte. Bu öncelikle onların görevi... İşinin ehli olmayan insanlar görev başında oldukları için birçok önemli konuda sadece büyük bir bilgi kirliliği yaşanıyor. Biz fakülte isterken, öğrenci sayımızın fazlalaşması için uğraş verirken, bu konuyla ilgili zerre bilgisi olmayanlar Ereğli&[#]8217;ye vakıf üniversitesi yapılacağı iddiasını ortaya atıyorlar. Böyle bir vakıf üniversitesinin açılması için sadece isim hakkı olarak en az 2-3 milyon lira para verilmesi lazım. Ereğli&[#]8217;de bu parayı çıkarıp verecek neresi var? Bilip bilmeden konuşan bu kesimlerin sayesinde de Ereğli&[#]8217;de açılmasını istediğimiz yeni fakültelerin önüne engel konuyor&[#]8221; cümleleriyle konuşmasını sürdürdü.

Vefa Sağlık Gönüllüleri Derneği Başkanı Abdullah Bostancı da, konuyla ilgili yaptığı konuşmada, kente yeni fakülteler kazandırılması noktasında Başkan Posbıyık&[#]8217;ın ortaya koyduğu tavrı desteklediklerini belirterek, bu konuda halkın daha da bilinçlenmesini sağlamak için yakın gelecekte bir panel düzenlemeyi düşündüklerini söyledi.
Editör: Pusula Gazetesi