Dolmuş şoförleri, özellikle son dönemlerde akaryakıta gelen zamların aksine taşıma ücretlerinin aynı seviyede kalmasından şikayetçi olduklarını dile getirirken, mahalle sakinleri ise, bölgeye yapılacak TOKİ konutları konusunda da destek istediler.

MHP Merkez İlçe Başkanı Gürkan Gülay da, yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

&[#]8220;Milliyetçi Hareket Partisi olarak daha önce muhtarlarla yapmış olduğumuz toplantıdan sonra şimdi de bütün mahallelerimizi gezerek, hem muhtarlarımızdan, hem halkımızdan, orada yaşayan vatandaşlarımızdan mahallenin sıkıntılarını dinlemek ve bu konuda hem yardımcı olabilmek, hem de sıkıntılara çözüm getirmek için mahalle toplantılarına başlamış bulunuyoruz. Bu doğrultuda Rat durağının ve Rat mahalle halkının bizlere vermiş olduğu kahvaltıyla birlikte böyle bir toplantı gerçekleştirdik. Hem vatandaşlarımızla bir arada olduk, hem de onların sıkıntılarını dinledik. Tabii ki buradaki büyük beklenti TOKİ projesidir. Onun da yakın zamanda başlanacağı söylenmişti, yetkililer tarafından. Bizler de bu projeyi destekliyoruz. Hem bu mahallenin çevresini değiştirecektir, hem de buradaki vatandaşlarımıza hizmetin daha kaliteli gelmesini sağlayacaktır. Buradaki vatandaşlarımızın sıkıntılarından başlayacak bu projede hiçbir vatandaşımızı mağdur edilmemesini hükümet yetkililerinden ve projeyi yapacak olanlardan talep ediyoruz. Bir diğer sıkıntılar buradaki dolmuş durağındaki şoför arkadaşlarımızın. Mazotun bu kadar pahalanmasına rağmen hala gidiş-geliş güzergahlarında aynı ücretlerle devam etmektedirler. Yolların bozuk olmasından arabaları sürekli tamire götürdüklerinden bahsetmektedirler. Belediyenin özel halk otobüslerine sağladığı ayrıcalıklardan bahsetmektedirler. Biz bu konularda hem belediye başkanına, hem de hükümet yetkililerine çağrıda bulunuyoruz. Vatandaşımızı, şoför esnafımızı mağdur etmeden, zor geçirilen sıkıntılı günlerden daha iyi üstesinden gelebilmeleri için yardımcı olmalarını talep ediyoruz. Buradaki Rat durağındaki ve mahalle halkımıza da bizlere böyle bir organizasyon düzenledikleri içinde kendilerine teşekkür ediyorum&[#]8221; dedi.

Daha sonra konuşma yapan Mahalle Muhtarı Celil Demirci ise, &[#]8220;Zaten iktidarların karşısında muhalefet olmazsa, iktidar görev yapamaz. Muhalefet olacak ki, iktidar görev yapacak. Sağ olsunlar, Gürkan Bey geldiler, bize destek verdiler. Her konuyla ilgileniyorlar. Dedikleri doğrudur, katılıyorum aynen. Biz de vatandaşlarımızdan sağduyu bekliyoruz. Bize destek olmalarını diliyoruz&[#]8221; diye konuştu.

Rat Mahallesi sakini ve dolmuş şoförü olan Erol Oral da, &[#]8220;Mahalle sakiniyim, hem mahalle yönetimindeyim, hem de Rat dolmuş çalışanıyım. Başkanımıza buraya gelip bizlerin sorunlarımızı dinlediği için teşekkür ederim. Biz bunları diğer partili arkadaşlarla da oturduk, konuştuk, görüştük. Fakat bir netice alamıyoruz. Burada bize bazı şeyler yapacağını söyleniyor. Bizde yetkililerden bunları desteklemesini, bu işin burada ekmek yiyen insanları olarak, burada oturan insanları olarak faydalanmak istiyoruz. Bunun yanında dolmuşçu olarak çalıştığımız güzergahta yollarımızın durumu belli. TOKİ için burada bir çalışmada yapılıyor. Ne olacaksa bir an önce olsun. Bizde kendimizi ona göre ayarlayalım, ona göre yönlendirelim diyorum&[#]8221; şeklinde konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi