Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, TBMM Eski Başkanı Köksal Toptan’ı arayarak Kozlu ve Kilimli’nin ilçe olduğu yönünde müjdeyi vermesinin ardındaki süreçte, Kilimli’nin kriterler sebebiyle kritik olduğu belirtildi.

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, “Yeni yapılanmada yerel yönetimler yasasında 25 bini aşan yerlerin ilçe olması gündeme geldi. Başbakanımız Köksal Bey ile yaptığı görüşmede Kozlu’nun o rakamın üzerinde olduğunu söyledi. Ancak Kilimli’nin kritik olduğunu söylemişler. Kilimli ile ilgili de rakam komisyonlarda nasıl olur bilmiyorum. Komisyonlarda daha netleşmedi. Bu konu sadece gündeme geldi. Bir düşüncedir, biz de inşallah bir engele takılmadan olmaz” diye konuştu. Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ise, “Bu konuyla ilgili sıkıntımız. Memleketimize hayırlı olsun” diye konuştu.

ÖZDEMİR ANKARA’DA

Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir ise Kilimli’nin de kriterleri geçtiğini belirtti. Açıklamaları Milletvekili Köksal Toptan ve Hamdi Uçar’ın yaptığını ifade eden Özdemir, “Aslında kriterler olarak şehir merkezine on kilometreden yakın olanlar zaten ilçe olamıyorlar. Artı nüfusu da 25 binin altında olanlar da ilçe olamıyorlar. Ana kriterler bunlardır. Zaten Kilimli’nin nüfusunun 26 bini çoktan geçti. Dolayısıyla 25 binin çok üstündedir. Karadon’un mesafesi, Kozlu’dan Zonguldak’a daha uzak. Sonuçta ilçe olma müjdesini Köksal Toptan ve Hamdi Uçar verdi. İl Başkanımız Hamdi Uçar açıklamalarda bulundu. Onların açıklamalarından sonra ‘Kozlu oldu, Kilimli’de oldu’ dediler. Bu gün de kritik diyorlar. Beni bağlayan nedir, nerede duracağımı bileyim. Bizim normal işimize gücümüze bakıyorduk. Vatandaşımıza hayırlı olsun mesajlarını söyledik. Akşam öyle söylediler, sabahta ‘Geçmiş Olsun, kritik’ deniliyor. Bu müjdeyi ben vermedim, beni bağlayıcı bir açıklama değil. Bu açıklamayı deklare eden Köksal Toptan ve Hamdi Uçar’dır. Şu anda Ankara’dayım. Bölge milletvekillerimiz ile görüşeceğim” diye konuştu.

İlçe olacak beldelerde nüfusun 30 bin olarak düşünüldüğü, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan´ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´la görüşerek bu rakamı 25 bine düşürmeye çalışacağı öğrenildi.

Editör: Pusula Gazetesi