Zonguldak´ta, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişlerinin geçen yıl Ocak ayından itibaren yaptığı denetimlerde, iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerine uymayan özel şirketlere ait 21 maden ocağı üretime kapatıldı.

Çalışma ve İş Kurumu Zonguldak İl Müdürü Gönül Demirsu, maden başta olmak üzere inşaat ve metal iş kollarının bulunduğu kentteki işyerlerinin 6 ayda bir denetime tabi tutulduğunu söyledi. 2011 Ocak ayından itibaren toplam 555 işyerinin, iş sağlığı ve güvenliği ile işin yürütümü ve düzenlenmesi açısından denetlendiğini belirten Demirsu, tespit edilen eksiklikleri gidermeyen 71´i maden şirketi olmak üzere toplam 267 işyerine 1 milyon 261 bin 788 lira idari para cezası uygulandığını kaydetti. Özellikle maden ocaklarındaki denetimleri daha sıkı ve ciddi yaptıklarını ifade eden Demirsu, şöyle dedi:

"Bakanlığımız iş müfettişlerince yapılan denetimlerde gaz izleme merkezi, göçük riski, havalandırma, iş sağlığı ve güvenliği gibi hususlara dikkat ediliyor. İş sağlığı ve güvenliği açısından işyerinde tespit edilen eksiklerin işçiler açısından hayati tehlike arz etmesi nedeniyle geçen yıldan itibaren toplam 21 maden ocağı, 4857 sayılı İş Yasası´nın 79´uncu maddesi gereği üretime kapatıldı. Bunlardan, eksiklerini tamamladığı anlaşılan 5 maden ocağı yeniden üretime açıldı. Denetimlerimiz sürecek. Maden ocakları ile ilgili gelen şikayetleri de anında değerlendiriyoruz. Amacımız, işçilerin iş sağlığı ve güvenliğini sağlamak." -

Editör: Pusula Gazetesi