Lig’de zor günler geçiren Kilimli Belediyespor’da sular durulmuyor. Spor Toto 3. Lig’de ikinci sezonunu geçiren ekipte, Kulüp Başkanı Engin Aygün’ün Facebook üzerinden ardından yaptığı basın açıklamasında Belediye Başkanı Seçkin Özdemir’e yaptığı eleştirilere cevap gecikmedi.

Aygün’nün, Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir tarafından futbolcunun yediği yemeğin kesilmeye kalkışılması, kulüpte çalışan personelin alınması, tesisi boşaltması yönünde söylemlerine karşılık verdi.

NE EKSİĞİ VARSA, EKLİYORUM, İADE EDİYORUM

İlk olarak facebook’tan yapılan yazıya cevap veren Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir, “Bunun gerçek açılımı küfürdür. Küfrün de açılımı kişiye ait wep sitesinde yayınlamış olduğu, sonradan da gazeteler aracılığıyla kamuoyuna duyurduğu şeylerdir.

Enteresan, bir insan hata yapabilir. O bir yapar ben 1000 yapabilirim, önemli değil. Ben bunu polemik konusu yapmak istemiyorum. Ama yapılan küfürün ertesi gün açıklarken, ‘bunu eksik söylemişim’ diye söylemek ayıbı ayıpla örtmektir.

Şimdi o zamana ben diyorum ki eksiği tamamlıyorum, ne kadar eksiği varsa, üstüne ekliyorum iade ediyorum. Kim bize ne söylüyorsa eksik ne kaldıysa tamamlıyorum kendilerine iade ediyorum.

KANTARIN TOPUZUNU KAÇIRMIŞ

Siyaset bumudur yani. İnsan bir yere baş olduğunda, kendisine de söyledim, Belediye Başkanı olabilirsin, Kulüp Başkanı olabilirsin, dernek başkanı olabilirsin, istersen sınıf başkanı ol her nerenin başkanı olursan ol; tükürmeyi unutacaksın, yutmayı öğreneceksin. Bu işin düsturu budur.

Yani artık sokak kabadayılığı, bilişim sektöründe onun bunun yazdığı gibi eskiden tuvaletlere yazalardı insanlar, şimdi facebook’a yazıyor, bilmem nereye yazıyor.

Bunlara gerek yok, basını bu şekilde kullanmak ya da bilişim sektörünü bu şekilde kullanmak şık değildir. Kaldırdı bir caz söyledi, kaldırdım ben söyledim ama Kilimli bununla bir yere gitmez. Ben Kilimli Belediye Başkanıyım. Kilimli’nin sahil yolunu konuşuyorum, Pazaryerini anlatamadan mevzu Kilimli Belediyespor’a dönüyor.

Bir tane kişinin üsturupsuz ve de derler hani kilo alan kişiye kantarın topuzunu kaçırmış, şirazenin ayarını yapamamış. Ağzının şirazesinin ayarının olmayan insanlarla, bir masada oturamazsın.

30 FUTBOLCUSUNU DOYURAMAYAN ADAMIN KULÜP BAŞKANLIĞIYLA NE İŞİ VAR?

Şimdi ben Belediye Başkanıyım, kulüp Kilimli Belediyespora aittir. Biz amatör ya da profesyonelken bu takıma araçları vermedik mi? Şuanda Kilimli Belediyespor’un kullandığı tesisler Belediye’nin tesisleri değil mi? Bunların konaklamaları, yakacakları bugüne kadar Kilimli Belediyesi’nden karşılanmadı mı? 3,5 seneden beri sabah, öğle, akşam yemekleri bir şekilde Kilimli Belediye Başkanı finansa etmedi mi? Doyurmadık mı? Belki bir sıkıntısı olmuş olabilir. Belediyenin sahil yolu ya da kanalizasyon çalışmalarından ödeme sıkıntısı olamaz mı? Destek yapamayabilir. Ve hemen benim yemeğini kesen, adamın da şöyle olsunda, böyle olsunda bu şekilde açıklama yapmak, bu delikanlılığa yakışır mı?

Bende o zaman soruyorum. Orada 30 tane futbolcusunu doyuramayan adamın Kulüp Başkanlığıyla ne işi var? Konaklamanı, ulaşımını Federasyon karşılıyor. Giderken Kilimli Belediyesi veriyor. Spor Toto’dan, İddiadan bir türlü para geliyor. En azından 1 milyona kadar para geliyor. Bu para nerde, nasıl geliyor?

İHALELERİMİZ HERKESE AÇIK

İhalelerden falan bahsediyor. Bizim ihalelerimiz herkese açık. Hiç kimsenin bende öyle şey konuşmasına gerek yok.

Kendiside ihaleye giriyor, kendisi fazla versin, alsın ihaleyi. Ucuza mı verecektim ben arkadaşa? Bunumu bekliyorlar. Sende girmişsin, başkası da girmiş. Senden daha fazla parayı veren adam almış. Sen şimdi sana uygun fiyata vermemi mi bekliyorsun? Herkesin bildiği gibi değil. Benim derdim kanalizasyonları, sahil yollarını yapmak. Kilimli Belediyesporumuz bundan önce başarı gösterdi, şuanda da başarı gösteriyor. Yarında gösterecek. Ne Kilimli Belediyespor’un Kulüp Başkanı bakidir, ne de Kilimli Belediye Başkanı. Kilimli bakidir. Bu insanlar ve ben gelip geçiciyiz. Asıl olan bu işi meslek edinmeyeceğiz. Bu işi, iş edineceğiz adam gibi. Canımızı dişimize takacağız, sadece işimizi yapacağız. Bunları kendimize yakışır şekilde yapacağız. Sonuçta adamların bir sıkıntısı varsa adam gibi görüşmek istersin. Ben görüşmek istiyorum Başkanım dediler de ben kendilerini kabul etmedim mi?

Yada akşam buyur gel, çayım var çorbam var, oturalım biraz konuşalım dediler de gitmedim mi? Buna gerek mi var? Facebook’ta zaten serseri mayın gibi yazar belli adresler var. Onlardan birimi olmak istiyor. Bu olaydan sonra görüşecek bir şey kalmamıştır artık. Ağzının ayarını şirazesini kaçıran insanlarla hiçbir şey konuşamazsınız. Sokak dilinden insanların artık çıkması lazım.

BÖYLE BASİT BİR ŞEYDEN KİLİMLİ BELEDİYESPOR BATMAZ.

Hep burada bütünleştirici olmaya çalıştık. İnsanlar başarısızlıklarını birilerine yansıtmamalı. Ben Belediye Başkanıyım ve burayı yönetirken, sıkıntı olduğunda efemdim bana İl Başkanı destek olmuyor, Milletvekili destek olmuyor bilmem kim olmuyor. Kimse bugüne kadar ağzımdan duymamıştır.

Şimdi bu arkadaş bir defa gelmedi, iki defa gelmedi, üç defa gelmedi. Gelmeden, gitmeden kendi kafasında küsüp, darılıp, başarısızlığını sırf benim Belediye Başkanı yemeğimi kesti falan, böyle basit bir şeyden Kilimli Belediyespor batmaz.

Şu beklerim özellikle, ne olursa olsun 3, 5 senedir bu adam, ama öyle ama böyle bizim yemeğimizi veriyor. Futbolcumu doyuruyor, kömürümü de koyuyor.

Demeçlerin de konuşmalarında delikanlı gibi olması gerekiyor. Belden aşağıya vurmayacaksınız. İnsanların kişiliklerinden ziyade, etrafına bulundukları makamını zedeleyecek demeçler yapmayacaksınız.

Eğer bunları yapıyorsanız, siz kaile alınmazsınız, yarın öbür gün. Bu arkadaşla aynı masaya oturmam, bu saatten sonra. Bu ağırlığı taşıyamayan kimseyle oturmam. Başarılar diyorum arkadaşlara, Kilimli Spor beldemizin takımıdır, biz eliminden gelenide yaparız.”

Editör: Pusula Gazetesi