Zonguldak Belediyesi’nin 4 CHP’li Meclis üyesi hakkında, çocuklarını Zonguldak Belediyesi’ne işe aldıkları için, Başkan Muharrem Akdemir hakkında ise, bu dört kişiyi işe aldığı ve Genel Merkez’in uyarısına rağmen vazgeçmediği için başlatılan disiplin soruşturması devam ediyor.

Zonguldak Belediyesi’nin CHP’li dört Meclis üyesinin çocuklarını işe aldığı için Meclis üyeleriyle birlikte partiden ihracı gündemde olan Başkan Muharrem Akdemir, Pusula’ya çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kendisi ve Meclis üyeleriyle ilgili gelişmelerin ve kararların ne durumda olduğunu bilmediğini, ilgilenmediğini, aksine yapacağı hizmetlerle ilgilendiğini belirten Akdemir, “Onlar oldubitti” dedi.

Başkan Akdemir, Meclis üyeleri arasında yapılan Başkanlık seçiminde kendisini desteklemeyen, ama ortaya çıkmayan 3 CHP’li Meclis üyesiyle ilgili olarak ise, “O üç kişi bulunmalıdır” diye konuştu.

“O İŞLER OLDU BİTTİ”

Akdemir, Meclis üyelerinin işe alınan çocuklarıyla ilgili 4 Meclis üyesi hakkındaki ihraç, maaş oylamasında el kaldıran 8 Meclis üyesi hakkında kınama istemiyle yürütülen disiplin soruşturmasındaki kendisiyle ilgili gelişmeleri bilmediğini hatırlatarak, “Genel Merkez’le bir şeyimiz olmadı. Sadece en başta Gökhan Günaydın Bey ile bir görüşmemiz olmuştu. İkimiz baş başa fikir alışverişinde bulunmuştuk. Onun dışındaki gelişmeleri de izliyoruz. Ama şu andaki durum tam olarak nedir, ne değildir, bilemiyorum. Gerçekten ne olduğunu da sormuyorum. Zira işimiz var. Ben halkıma yapacağım hizmetlerin peşindeyim. O tür işlerle pek uğraşmak istemiyorum. Onlar oldubitti” dedi.

“ÜÇ İHANETÇİ MECLİS ÜYESİ BULUNMALI”

CHP İl Başkanı Halil Furat’ın, başkanlık seçimindeki üç ihanetçi CHP Meclis üyesinin bulunarak, ihraç edilmesi görüşüne katıldığını belirten Akdemir, şunları söyledi:

“Ben her zaman İl Başkanımızın sözlerine saygı duyarım. Kendisiyle oturup birebir konuşamadık. O 3 kişinin kim olduğu da mutlaka bilinmelidir. Bu bizim için bir sıkıntı ve yaradır. Hala sıkıntılarını çekiyorum. Hayat felsefemde olumsuzlukları, olumlu yöne çekebilmeye çok önem veririm. Zaten bunu sağlayabildiğimizde anlam kazanabiliriz. Yoksa ateşe körükle gitmek yanlıştır. Bu üç kişinin bulunması noktasında ne yapılması gerekiyorsa, o yapılmalıdır. Ama zaman her şeyin ilacıdır. 3 kişinin araştırmasını da yapıyoruz. Biz gizli kalsın istemiyoruz.”

“ÜÇ KİŞİNİN KİM OLDUĞU BİLMİYORUZ”

Başkan Akdemir, hala kendisiyle birlikte görev yapan ihanetçi 3 Meclis üyesinin kim oldukları konusunda afaki konuşmanın doğru olmadığını belirterek, “Bir hırsızlık yapıldığını düşünün, ama görmeden ‘şu çaldı’ diyebilir miyiz? Görmediğin, bilmediğin bir şey için de ‘şu yaptı’ diyemezsin. Bilmediğim bir şeyi de kimseye yakıştırmam. Yaptığı suçu birebir bileceksin ya da belgeleyeceksin ki, ‘bu yaptı’ diyeceksin. Hiç hoş olmaz. Gelişi güzel konuşmalar hem kişinin kendisini zora sokar, hem de başkalarını zora sokar. Tüm toplum bundan kaçınılmalıdır. Afaki değil, bilerek konuşmalıdır. Bir fikir yürütürken, aklıselim olmak lazım… Özellikle böyle hassas konularda... Meclis üyeliği, başkanlık çok önemli şeylerdir. Birbirimize destek olmalıyız. Eğer yanlışımız varsa, kendi partimiz içerisinde tolere edebilmeliyiz. Ondan sonra o yanlış düzeltilebilir. Konuşulur, tartışılır. Asla yanlışa yanlışla gidilmez. Zaten gidilmemelidir. O yanlıştan dönebilmek de büyük erdemliktir” dedi.

“MECLİS ÜYELERİYLE ZAMAN ZAMAN ÖLÇÜ KAÇIYOR”

Yaşanan sıkıntılara ve tepkilere rağmen Meclis üyeleriyle uyum içinde çalıştıklarını belirten Akdemir, “Ben Meclis üyesi arkadaşlarımızın içerisinde hep onu söylemeye çalışıyorum. Epey bir başarılı olduk. Sonuçta bizim de eksiklerimiz olur, biz de insanız. Siyasi atmosfer içerisinde farklı şeyler düşünüyoruz. Ben devletten geldiğim için yapıyı farklı algılayabiliyorum. Bunları hep konuşup tartışıyoruz. Ama biz Meclis üyesi arkadaşlarımızla uyum içerisindeyiz. Pek fazla uçuk durumumuz yok. Ancak bazen söylemler yanlış anlaşılıyor. Ama ortak karar alarak yansıtmakta büyük fayda var. Eğer bir karar söylenecekse, grup olarak oturulup tartışılır ve en doğrusu neyse hep bir ağızdan lanse edilir. Bunu zaman zaman dinliyorlar, ama zaman zaman da ölçü kaçıyor. ‘Bu doğaldır’ diyorum. Ama iyi düşünmek lazım... Biz tüm Meclis üyesi arkadaşlarımız ve il-ilçe örgütlerimizle çok önemli bir siyasi partinin üyeleriyiz. O nedenle çok hassasiyetle düşünerek, karar vermeye çalışıyoruz. İnşallah ileriki günlerde hem partimiz, hem de şehrimiz adına çok daha güzel konulara imza atacağız” diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi