Her yıl olduğu gibi bu yılda buğday desteği kapsamında Çaycuma&[#]8217;da 105 ton buğday törenle dağıtıldı. Törene; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Zonguldak İl Müdürü Necmi Çelik, Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürü Yaşar Erdoğan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özgür Uslubaş, AK Parti Çaycuma İlçe Başkanı Bünyamin Bostancı, Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, Ziraat Odası Başkanı İsmail İnam, Kayıkçılar Tarımsal Kalkındırma Kooperatifi Başkanı Bayram Cura, İl Genel Meclis üyeleri, ziraat mühendisleri ve çok sayıda çiftçi katıldı.

Dağıtılan buğday cinsinin oldukça verimli olduğunu belirten Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik, &[#]8220;İl Özel İdare kapsamında yapmış olduğumuz proje çerçevesinde toplam 150 ton Pamukova cinsi buğdayı, Tarım İşleri Genel Müdürlüğü&[#]8217;nden alarak 105 tonunu Çaycuma&[#]8217;da dağıtıyoruz. Gerekli kalan kısmını da Devrek, Gökçebey ve merkez ilçeye dağıtılacak. Yüzde 50&[#]8217;sini çiftçiden, yüzde 50&[#]8217;sini de İl Özel İdare kaynaklarından karşılıyoruz. Bu ve buna benzer projelerde bize destek veren Sayın Valimiz Erol Ayyıldız&[#]8217;a, Özel İdare Müdürlüğü&[#]8217;ne, İl Genel Meclisi üyelerine, Tarım Komisyonu&[#]8217;na, kurumum ve şahsım adına teşekkür ediyor, bundan sonraki projelerimizde aramızda görmek istiyoruz. El ele verip üretim için ne gerekiyorsa, yapmaya çalışıyoruz. Üretim olmadan tüketim olmaz. Tüketimi en iyi şekilde sofraya aktarmak için üreticiye kaliteli tohum sunmamız lazım. Burada bunun dağıtımı yapıyoruz&[#]8221; dedi.

İl Genel Meclisi Üyesi ve Tarım Komisyonu Başkanı Filiz Ünal Sarsık da, &[#]8220;İl Özel İdare olarak, biz her yıl tohuma belli bir bütçe ayırıyoruz. Bu bütçe, her sene artarak devam ediyor. Her zaman çiftçilerin ve üreticilerin yanındayız. Biliyoruz ki, onlara vereceğimiz her şey, bize kat kat geri dönecek. Hem istihdam açısından, hem de katkı açısından her zaman çiftçilerimizin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Burada kadın çiftçilerimizin fazla olması da önemli bir gelişmedir&[#]8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi