Milletvekili Köktürk’ün, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’a verdiği soru önergesi şöyle: “Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinde okuyan kaç öğrenci Kredi Yurtlar Kurumu’nun Zonguldak’taki yurtlarında kalmak üzere müracaat etmiştir? Müracaat edenlerden ne kadarının talebi karşılanmış, ne kadar öğrenci Zonguldak’taki Kredi Yurtlar Kurumu’nun yurtlarına yerleştirilmiştir? Zonguldak’taki Kredi Yurtlar Kurumu’na ait yurtların toplam kapasitesi nedir? İhtiyacı karşılayabilmesi için toplam yurt kapasitesinin ne kadara ulaşması gerekmektedir?”

Köktürk, Ekonomi Bakanı Çağlayan’a da şu önergeyi verdi:

“Geçtiğimiz hafta, bir heyetle Avusturya’ya gittiğiniz, Viyana’da Avusturya’nın önde gelen Türk işadamları ile kahvaltılı toplantı yaptığınız, Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) Avrupa Temsilcileri ile bir araya geldiğiniz, TÜMSİAD Viyana Ofisi’nin açılışından sonra LÖHER’in Viyana’daki bir AVM’ye ihraç ettiği yürüyen merdivenlerin hizmete açılışını yaptığınız haberleri ulusal basına yansımıştır. Özellikle; yapmış olduğunuz ‘Yürüyen merdiven açılışı’ Viyana gazetelerinden birisi tarafından haber yapılmış, haber, aynı gün yapılan 800 yataklı hastanenin temel atma törenine ait haberin yayımlanmış olduğu sayfada okura sunulmuş. 2 bin 500 insanın istihdam edileceği hastanenin temel atma töreninde bir bakanın bile olmadığı, sadece Viyana Belediye Başkanı ve arkadaşlarının bulunduğu belirtilen haberin yanında, yürüyen merdivenin açılış haberi, haber başlığını da saydığımızda sadece 4 cümleden ibarettir. ‘Fıkra gibi’ haber, okuyanları hayli güldürmüştür. Ayrıca yürüyen merdivenin yürütülmesi töreni Avusturyalı politikacılar için de uyarıcı olmuştur.

Biz neden böyle fırsatları değerlendirmiyoruz diye mutlaka kendilerine sormuşlardır. Gazete yürüyen merdivenin açılışını Türk bakanın yapmasının şaşkınlığını ‘Komik, ama gerçek’ sözcüklerinin devamında ‘Türk Bakan yürüyen merdiven açtı’ başlığı altında vermiş. ‘Alışveriş merkezlerinde yürüyen merdivenin bulunması doğaldır’ dedikten sonra, özel bir kıyafet mağazasının yürüyen merdiveninin açılışı için ‘Türk Bakan bile geldi, zira yürüyen merdiveni iki ülke ortak yaptı’ diye şaşkınlığını belirtmiş gazete. Buna göre; Türkiye’de; doğalgazdan, akaryakıta, elektriğe; kısaca iğneden ipliğe zam yapılırken, Avusturya basınında güldürü konusu olan ‘Yürüyen merdiven açılışı’na bir Ekonomi Bakanı olarak katılmanız, artık hizmet üretemeyen AKP’li Bakanlarının kendilerini tatmin konusundaki çaresizliklerinin bir yansıması mıdır? Avusturya’da 2 bin 500 kişinin istihdam edileceği bir hastanenin açılışına Avusturya hükümetinden tek bir Bakanın katılmamasına ve bunu propaganda aracı olarak kullanmamasına karşın, sizin Avusturya’da ‘Yürüyen merdiven açılışı’na katılmanız Avusturya hükümetinde ülkemiz ve yönetim anlayışınız hakkında hangi değerlendirmelere neden olmuştur?”
Editör: Pusula Gazetesi