Lösemi Lenfoma Miyelom Hastaları ve Araştırma Eğitim Birliği Derneği (LLMBİR), kan kanserlerine ve kan kanserli hastaları suiistimal edenlere karşı çalışmalarında yeni aşamayı yaşama geçiriyor. LLMBİR, 13 Ekim 2012 Cumartesi günü Karabük&[#]8217;te halkla buluşacak.

&[#]8220;KARABÜK İLK HALKA; ZİNCİR BÜYÜK OLACAK&[#]8221;

LLMBİR 2&[#]8217;nci Başkanı ve 22&[#]8217;nci Dönem CHP Zonguldak Milletvekili Harun Akın, yaptığı açıklamada, &[#]8220;Derneğimiz kan kanserlerine ve kan kanserli hastaları suiistimal edenlere karşı çalışmalarında yeni aşamayı yaşama geçiriyor. Doğrudan halka gidiyoruz. 13 Ekim 2012 Cumartesi günü Karabük Belediyesi işbirliğinde Karabük´teyiz. Kanserden nasıl korunacağımızı, kanser olursak nasıl üstesinden gelebileceğimizi, kanserli hastaların içinde bulunduğu zor durumdan çıkar sağlamaya çalışan şarlatanları, enfeksiyonları, beslenmeyi ve hasta haklarını anlatmaya, soruları yanıtlamaya gidiyoruz. Karabük ilk halka; zincir büyük olacak. Her ay bir ilde toplantı yapmayı hedefliyoruz. Kasım ayında Şişli Belediyesi işbirliği ile İstanbul&[#]8217;un Şişli ilçesinde toplantı yapacağız. Aralık ayında da Zonguldak&[#]8217;ta, Zonguldak Belediyesi işbirliği bir toplantı gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz&[#]8221; dedi.

&[#]8220;DERNEK HASTALARIN VE HEKİMLERİN HAKLARINI SAVUNACAK&[#]8221;

Akın, derneğin kan kanseri ile mücadele etmek amacıyla kurulduğunu belirterek, &[#]8220;Derneğimiz kan kanseri ile mücadele etmek amacıyla kuruldu. Kan kanserini mümkünse önlemek, önleyemiyorsak varolan kan kanserlerini en uygar, en iyi şekilde tedavi edebilmek için kuruldu. Kan kanserleri pek çok tıbbi isimle anılıyor, ancak Lösemi Lenfoma Miyelom isimleri son yıllarda kamuoyu tarafından daha çok bilinen isimler&[#]8221; diye konuştu.

Derneğin kuruluş amacıyla ilgili bilgiler veren Akın, Türkiye&[#]8217;de böyle bir derneğin daha önce bulunmadığını belirterek, yaşam süresinin uzaması nedeniyle daha yaşlı bir nüfus olacağını, bu nedenle bu tür hastalıklarla daha çok karşılaşılacağı ve daha çok mücadele etmek durumunda kalınacağını ifade etti. Kan kanserlerinin son 20 yılda büyük ölçüde değişen ve tedavileri hekimler tarafından zorlaşan hastalıklar olduğunu belirten Akın, &[#]8220;Sürekli olarak literatürleri, çalışmaları takip etmezseniz güncelliği kaçırabiliyorsunuz. Bu kadar hızlı bir süreçte doğru tanı konulmalı. Tanıda, tedavide hatalar olabilir. Tedavide eksiklikler olabilir. Doktor doğru tanı koyar, ama tedavi olanakları çeşitli nedenlerle eksiklikler olabilir. İşte bu dernek, gücü yettiğince, bu alanda eksiklikleri kapatmaya, yanlışlıkları düzeltmeye, olası tehlikeleri de başlamadan bertaraf etmeye yönelik girişimlerde bulunmak amacıyla kuruldu. Dernek hastaların haklarını, hekimlerin haklarını savunacak&[#]8221; dedi.

Lösemi Lenfoma Miyelom Hastaları ve Araştırma Eğitim Birliği Derneği, daha önce kan kanseri hastalığına yakalanan ve tedavi sonrası hastalığı yenen isimler ile hekimlerden oluşuyor. Harun Akın da, milletvekili iken 2003 yılı Temmuz ayında lösemi hastası oldu. Yaklaşık bir sene hastanede tedavi gördü, iyileşti ve tekrar sağlığına kavuştu.

Editör: Pusula Gazetesi