Ereğli Belediye Başkan Vekili ve Ereğli Belediyespor İkinci Başkanı Arslan Keleş, hafta sonu Erdemir Stadı´nda oynanan Ereğli Belediyespor ve Kilimli Belediyespor maçı sonrası Stad dışında yaşanan olayların "Ereğli´ye ve Ereğli Belediyespor ´a mal edilmeye çalışılmasını şiddetle kınıyorum" dedi.


Zonguldak Deplasmanlı Süper Amatör Lig´in 21. haftasında Erdemir Sahası´nda Ereğli Belediyespor - Kilimli Belediyespor maçı sonrası yaşanan tatsız olaylarla ilgili olarak Ereğli Belediyespor İkinci Başkanı Arslan Keleş açıklama yaptı.


Ereğli Belediyespor´un 2-0 galibiyetle ayrıldığı karşılaşma sonrası, Kilimli Belediyespor kafilesini taşıyan otobüs, Kepez mevkiinde kimliği belirsiz kişilerce taş yağmuruna tutulmuştu.


Kilimli Belediyesi´ne ait 67 DY 461 plakalı otobüsün sağ ön camından içeriye giren taş parçası futbolculardan Adnan Balçın´ın başına isabet etmiş ve yaralanmıştı.


Ereğli Belediye Başkan Vekili ve Ereğli Belediyespor İkinci Başkanı Arslan Keleş, sporun ruhuna uymayacak harekeleri tasvip etmenin mümkün olmadığını belirterek olayların Ereğli ´ye ve Ereğli Belediyespor´a mal edilmeye çalışılmasını ifade etti.


Keleş, "Hafta sonu Erdemir Stadı´nda karşılaştığımız Kilimli Belediyespor maçında iki taktımda 90 dakika boyunca sahada mücadele etmiştir. Maç içerisinde ve sonrasında herhangi bir olumsuz durum yaşanmamıştır. Maç bitiminin ardından Kilimli Belediyespor kafilesine yolda kimin yaptığı belli olmayan bazı olaylar yaşanmıştır.


Bu olayları yapanları kınıyoruz. Sporun ruhuna uymayacak hareketleri tasvip etmemiz mümkün değildir. Ancak; kimin yaptığı belli olmayan olayların Ereğli ´ye ve Ereğli Belediyespor´a mal edilmeye çalışılmasını şiddetle kınıyorum.


Bizim hedefimiz büyük; biz takımımızı sezon başında belirlediğimiz gibi yöneticisiyle, teknik heyetiyle ve sporcularıyla, taraftarıyla 3. lige çıkarmak istiyoruz. Ereğli Belediyespor büyük bir özveri ortaya konularak kurulmuş güçlü bir takımdır. Kadromuzda bulunan bütün sporcular kendini ispatlamış fair play ölçüleri çerçevesinde sahada mücadele etmektedirler. Ligi şampiyon olarak bitirip ardından 3. lige terfi müsabakalarına konsantre olmayı amaçlıyoruz.


Zonguldak, Ereğli, Alaplı, Çaycuma, Kilimli, Filyos, Üzülmez, bütün ilçe ve beldeleri ile birlikte Zonguldak bir bütündür ve tüm sporseverleri hedefini 3. lig olarak belirleyen bu takıma manevi destek vermeye davet ediyorum. Takımımız 3. lige çıktığı takdirde kazanan sadece Ereğli değil Zonguldak olacaktır.

Editör: Pusula Gazetesi