Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları´na iş yapan taşeron bir firmada işçi olarak çalışan Ali Eski, borçları nedeniyle kendisiyle tartışıp evi terk eden ve Çanakkale´deki yakınlarının yanına giden eşi Hediye Eski´nin peşinden gitti. Ali Eski, iskelede buluştuğu eşi Hediye Eski´yi başından vurduktan sonra aynı tabancayı başına dayayıp ateşledi. Ağır yaralanan Eski çifti, kaldırıldıkları hastanede yaşamlarını yitirdi.

Olaydan önce sosyal paylaşım sitesi Facebook´taki sayfasına, "Atalarımız derdi ´İşin rast gitmediği zaman bir gusül al´ diye. Doğru aslında temizlik şart ve ben de karar verdim en ince ayrıntısına kadar temizlik yapacağım, göreceksiniz. Bu hale getirenleri, kendimi yıkamanın vakti geldi de geçti bile" diye yazan Ali Eski ve Hediye Eski´nin cenazeleri, memleketleri Zonguldak´ın Ereğli İlçesi´ne getirildi.

Hediye Eski´nin cenazesi, ilçeye bağlı Çaylıoğlu Beldesi´ndeki babası Hasan Aydın´ın evinden çıkarılırken yakınları gözyaşlarına boğuldu. Annelerinin tabutunun arkasından ağlayan 12 yaşındaki Tuana, 10 yaşındaki Tuğçe ve 6 yaşındaki Arife´yi, yakınları teselli etmeye çalıştı. Hediye Eski´nin cenazesi, öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Ortaköy Aile Mezarlığı´nda toprağa verildi.

Ali Eski´nin cenazesi de ilçeye bağlı Ormanlı Beldesi´nde kılınan cenaze namazının ardından defnedildi.
Editör: Pusula Gazetesi