Ereğlili Ali Eski, kendisini terk eden eşinin izini sürüp kursuna dizdi. Eski başka bir ismi daha yaraladıktan sonra başına sıktı. Haber üzerine şoka giren Eski’nin Ereğli’deki yakınları Çanakkale’ye gitti.

Olay dün akşam saatlerinde Çanakkale’deki Şehir İskelesi´nde meydana geldi.

Ereğli’de yaşayan Ali Eski, 5 gün önce polise başvurup, eşi Hediye Eski´nin kayıp olduğunu bildirmişti ancak kendisi de araştırmayı sürdürdü.

Eşinin Çanakkale´deki yakını Gülşen Korkmaz´ın yanına gittiğini öğrenip yollara düştü.

Ali Eski, eşi Hediye, yanına sığındığı Gülşen Korkmaz ve onun kızı Buket Korkmaz (19) ile Şehir İskelesi buluşup konuşmak istedi.

Tartışmanın uzaması ve karşılıklı hakaretler edilmesi üzerine Ali Eski, herkesin gözü önünde eşinin başına tek el ateş ederek yaraladı.

Ali Eski kendisine engel olmaya çalışan Gülşen Korkmaz´ın da başına silah kabzasıyla vurdu.

Eski, ağır yaralanan eşinin başında sigara yakıp, cep telefonuyla yakınlarını aradı ve haber verdi.

Bu sırada gelen polis ekipleri, Ali Eski´yi "Silahını bırak, ambulanslar ve doktorlar gelsin" diyerek, ikna etmeye çalıştı. Yaklaşık 10 dakika polislere direnen Ali Eski, aynı tabancayı bu defa kendi başına dayayıp, tetiği çekerek yere yığıldı.

Ali ve Hediye Eski olay yerinde hazır bekletilen ambulanslarla Çanakkale Devlet Hastanesi´ne kaldırıldı. Sağlık durumları ağır olan çift, ameliyata alındı ancak tüm müdahalelere rağmen ikisi de kurtarılamadı.Tabanca kabzasıyla başından yaralanan ve durumu iyi olan Gülşen Korkmaz ise ayakta tedavi edildi.


Polis görgü tanıklarının ifadelerine başvurdu.

Ali Eski’nin Ereğli’de bulunan akrabaları ise şokta. Ali Eski’nin ailesi haber üzerine Çanakkale’ye hareket ederken yaşanan şiddet olayları; “Ne oluyor bize?” sorularını bir kez daha akla getirdi.


CİNAYETİ FİLM ZANNETMİŞLER...

Çanakkale’de dün akşam saatlerinde onlarca kişinin gözü önünde yaşanan cinnetin görgü tanıkları, "Film çekiliyor zannettik" dedi.

Zonguldak’taki evinden kaçarak Çanakkale’ye gelen eşini iskelede onlarca kişinin gözü önünde silahla vurduktan sonra kendi kafasına ateş ederek intihar eden Ali Eski, vatandaşları da şok etti. Olay esnasında iskelede balık tutan onlarca vatandaş, dehşet dakikalarını yaşadı. Her gün çok sayıda balıkçının akın ettiği iskelede bugün çok az kişinin olması dikkat çekti.

Ali Eski’nin kafasına ateş ettiği anı gören bir vatandaş ise dehşet dakikalarını anlattı. Film çekildiğini zannettiğini söyleyen vatandaş, “Kalabalığı görünce iskeleye geldim. O sırada elinde silah olan bir kişi vardı. Sonra bir anda kafasına ateş ettiğini gördüm. Biz Çanakkale’de böyle şeylere alışkın değiliz. O nedenle sanki film çeviriyorlarmış gibime geldi. Çok kötü anlardı. Biz burada hiç böyle şeyler görmedik. Zaten olayı yapanlar da Çanakkaleli değilmiş” diye konuştu.

Öte yandan, 5 gün önce kayıplara karışan eşinin Çanakkale’ye geldiğini öğrenen Ali Eski’nin dün sabah saatlerinde Çanakkale’ye geldiği, burada bir tanıdığına durumu anlattığı öğrenildi. Çanakkale’deki tanıdığıyla gün boyunca kenti gezerek eşini arayan Ali Eski’nin akşam saatlerinde ayrılarak yalnız başına gezmeye başladığı, olay saatinde ise eşi Hediye Eski ile olay yerinde karşılaştığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre burada bir süre konuşan ikili arasında tartışma çıktı. Ali Eski, yanında bulunan silahla eşi Hediye Eski’yi yaraladı. Olaya müdahale etmek isteyen Gülşen K.’yi silahın kabzasıyla vurarak etkisiz hale getiren Ali Eski, yeniden eşinin başına dönerek burada sigara içti.

Polisin ikna çabalarına yanıt vermeyen öfkeli koca, birkaç sigara içtikten sonra telefonla yakınlarını aradı. Telefon görüşmesinin ardından ambulansların içeriye girmesine izin veren Eski, bu sırada elindeki silahı kendi kafasına dayayarak tetiği çekti. Devlet Hastanesi´ne kaldırılan Ali ve Hediye Eski, tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Çiftin cenazeleri, sabah saatlerinde otopsi için İstanbul’a gönderildi. Hediye ve Ali Eski’nin cenazelerinin memleketleri Zonguldak’ta toprağa verileceği öğrenildi.

Editör: Pusula Gazetesi