2008´de ikisi de 15 yaşında olan Caner T. ve Serap Ç., iddiaya göre ailelerinin izin vermesiyle mahallede düğün yapıp imam nikahı ile yaşamaya başladı. Hamile kalan Serap Ç., 20 Ocak 2009´da Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi´nde erkek bebek dünyaya getirdi. Hastane polisinin yaşlarının küçük olduğundan şüphelenmesi üzerine yapılan araştırmada Serap ve Caner´in evli olmadıkları belirlendi. Haklarında tutanak tutulan çiftin durumuyla ilgili Cumhuriyet Savcılığı´nca soruşturma başlatıldı.

Genç çift, 1 Eylül 2010´da yaş engelinin kalkmasıyla 17 yaşında resmi nikah kıyarak evlenirken, soruşturma sonunda Caner, annesi 49 yaşındaki Öngül, babası 50 yaşındaki Arif T. ile kayınvalidesi 43 yaşındaki Sevgi ve kayınpederi 44 yaşındaki Rafet Ç. hakkında, ´nitelikli cinsel istismar´ ve ´kişi hürriyetinden yoksun kılma´ suçlarından 30 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Hepsi de tutuksuz yargılanan sanıklardan Öngül ve Arif T. ile Sevgi ve Rafet Ç., Zonguldak 2´nci Ağır Ceza Mahkemesi´ndeki duruşmada hazır bulundu. Diğer sanık Caner T. ile Ankara Adli Tıp Kurumu´nun, olay nedeniyle ruh ve beden sağlığının bozulduğu yönünde rapor verdiği eşi ise katılmadı. Arif T. savunmasında, "Birbirlerini çok sevdiler. Ayıramadığımız için evlendirmek zorunda kaldık" dedi. Araya giren mahkeme başkanı hakim Huriye Gülen ise "Bunun cezasının ağır olduğunu kimse size söylemedi mi? Televizyonlar bangır bangır bunu yayınlıyor" dedi. Arif T., cahil olduklarını, düşünemediklerini söyledi.

Diğer sanık Rafet Ç., çocuklarının kendi istekleriyle evlendiğini, Sevgi Ç. ve Öngül T. de küçük yaşta evlenmenin suç olduğunu bilmediklerini ileri sürdü. Duruşma, Caner T. ve eşinin de dinlenmesi için erteledi.
Editör: Pusula Gazetesi