Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Kozlu’daki çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Sahil projesi, duble yollar, dere ıslahı gibi çalışmaların sürdüğünü aktaran Bektaş, “Biz geldiğimiz günden beri her sene seçimmiş gibi çalıştığımız için aynı işlerimiz devam ediyor. Bu sene içinde öncelikli bazı işlerimiz var. Derenin ıslahı ihale edildi. Bir buçuk ay içinde başlayacak 18 ay içinde bitirmeyi düşünüyoruz. Mendireğin ağzının ihalesinin yer teslimi yapıldı. Tamir olacak. Sahil projesinin ikinci kısmı eski sanayinin olduğu yerdeki gölü, çevre yolu düzenlemesi belediyemiz tarafından yapılacak. İhalesinin yarısı bitti yarısı da yapılacak 11 ay içinde bitirmeyi düşünüyoruz. Aqua Park 10 ay içinde bitirmeyi düşünüyoruz. Aqua Park ayrı ihale edildi. İhalesi yapıldı ilgili firma çalışmalarına başladı. Devlet karayolunu duble yolunun çalışmaları sürüyor. Öküşne koyunu polis evinini oraya yaptığımız gibi piknik alanı gezi alanı yapacağız. Mahalledeki çalışmalar devam ediyor. Su ile ilgili çalışmalarımız halen devam ediyor. Su kaçakları yüzde 20 seviyelerine düştü. Eskiden kaçak dolayısıyla 9 saatte dolan depo şimdi 3 saatte doluyor. Şehir içinde kaçakları engelleme çalışmaları var” diye konuştu.
Yükün altından kalkamayacak insanların da göreve talip olduğunu ifade eden Bektaş, Zonguldak’ın sorunlarının Fevkani Köprüsü, Lavuar Alanı, Asma girişi ve dedikodu olduğunu kaydetti. Seçimlere kadar olan bir senelik süre içerisinde çalışmalarını tamamlayacağını ifade eden Bektaş, şöyle dedi:
“Seçim arifesine gelindiğinde Zonguldak’ta bir sene var. Aday kim olacak tartışması yapılıyor. Aslında bir sene ömürde önemli bir zaman dilimidir. Biz o zamanı sadece kim aday olacak tartışmaları ile geçirdiğimiz için her beş senede iki yıl kaybediyoruz. Bu hizmet yönünden çok büyük bir zaman dilimidir. Şu anda Zonguldak’ta Belediye Başkanlığı adaylığım hakkında diyorum ki sonuçta bu altı ay kala netleşir zaten. Ben şu anda görevimin başındayım ve hizmetlerimi bitirmek istiyorum. Sonuçta çoğu işleri halletmiş vaziyetteyim. Görev olarak şehre herkesin önem vermesi gerekiyor. Şu anda sorunu Ali Bektaş’ın adaylığı değil. Zonguldak’ın sorunu toz duman içindeki yollar, karmaşık yapılaşma, dedikodulardan dolu bir şehir. Fevkani köprüsü, Lavuar alanı, şehrin asma tarafındaki girişi. Bence Zonguldak’ın sorunları onlar, onların konuşulup tartışılması gerekirken Ali Bektaş’ın aday olup olmayacağı, benim adım üzerinden bir sürü manipülasyonların yapılması. Kaldı ki ben bu konuda konuşmuyorum, konuşursam aleni bir şekilde ortada konuşuyorum. Kapalı kapılar ardında bu konuda asla konuşmuyorum. Adaylığım söz konusu olursa bu saydığım problemler sırtıma yük olarak gelecek kabul ediyorum. Bir insan makama talip olduğu zaman kim olursa olsun hiç fark etmez önemli olan o yükün altından kalkıp kalkamayacağı gücünün olmasıdır. Eğer kalkamayacağınız yükün altına girerseniz o yükün altında ezilir kalırsınız. Bir bakıyorum insanlar her seçimde etkin ve yetkin olmayan insanlar göreve talip oluyorlar. Demokrasilerde bu gayet normal bir şey, talip olabilirler ama o makamda rezil olmakta var. Milletin oyunu da alırsınız, ama ondan sonra beş sene boyunca ‘elim kırılsaydı’ laflarının üzerine oturursunuz. Şu andaki bu konuyla ilgili 6 ay kadar süre hiçbir açıklamam olmayacak. O günlerin geldiği zaman sağlığımın yerinde olup olmayacağını bilmiyorum. Bu memlekette bizim yapamayacağımız göreve talip olmayız, yapabileceğimiz göreve talip oluruz. Şu anda benim gündemimde Zonguldak Belediye Başkanlığı adaylığı ile ilgili bir şey yok. Kozlu Belediyesi’nde görevimin başındayım. Hizmetlerin bir sene içinde bitirilmesini şehrimin artık yaşam standartlarının yükselmesini istiyorum.”
Editör: Pusula Gazetesi