CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, mahalle gezilerini sürdürüyor. Önceki Akşam Ömerli Mahallesi&[#]8217;ni ziyaret eden Posbıyık, mahallelinin sorunlarını dinledi.


Ömerli&[#]8217;de yoğun ilgi ile karşılanan Posbıyık&[#]8217;a İlçe Başkanı Yaşar Balcı, CHP İl Genel ve Belediye Meclis Üyesi Adayları ve parti yöneticileri eşlik etti.


Her gün bir mahallede düzenlenen halk toplantısına katılan Cumhuriyet Halk Partisi Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, yoğun bir çalışma ve ziyaret temposu içinde geçen 2 Mart pazartesi gününü, Ömerli Mahallesi&[#]8217;nde gerçekleştirilen halk toplantısıyla noktaladı. Gittiği her mahallede olduğu gibi Ömerli&[#]8217; de büyük coşku ve sevgi seliyle karşılanan Halil Posbıyık&[#]8217;a, bu toplantıda partinin Ereğli İlçe Başkanı Yaşar Balcı, CHP İl Genel ve Belediye Meclis Üyesi adayları ve parti yöneticileri de eşlik etti.



HEDEF 15 BİN YENİ KONUT


İlçe Başkanı Yaşar Balcı&[#]8217;nın toplantıyı açış konuşması ve il genel ve belediye meclis üyesi adaylarını tanıtımından sonra, halka hitaben bir konuşma yapan Halil Posbıyık, konuşmasında önceliği, Ömerli Mahallesi&[#]8217; nin sorunlarına ayırarak, Ereğli&[#]8217;nin en temel meselelerinden birinin toplu konut meselesi olduğunu ve ilk hedefleri arasında ilçe genelinde 15 bin konuttan oluşacak bir toplu konut hamlesini hayata geçirmek olduğunu söyledi.


Belediye Başkanı olduğu dönemlerde Ömerli ve çevresine getirdiği hizmetleri hatırlatan Eski Ereğli Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, belediye başkanı olduktan sonra, son zamanlarda ölüm yolu olarak anılmaya başlanan Kepez yolunda kavşak projesi hazırlanması için mücadele edeceklerini, yolun Karayolları&[#]8217;na bağlı olması sebebiyle bu konuda belediye olarak tek başına bir çalışmanın yapılamayacağını söyledi.


Ömerli&[#]8217; deki mevcut toplu konutlarda da, kanalizasyon ve asfalt gibi kısa vadede çözülebilecek sorunlar olduğunu belirten Posbıyık, yeni belediye meclis ile birlikte bu sorunlara en kısa zamanda el atacağını ve sorunlarından arındırılmış bir Ömerli yaratılacağını kaydetti.



&[#]8220;İLKÖĞRETİM OKULUNU YAPACAĞIZ !&[#]8221;


Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde Ereğli Eğitim Vakfı&[#]8217;na, belediye olarak 8 dönüm arsa verdiklerini ve belediye başkanı olduktan sonra bu arsaya en kısa zamanda bir ilköğretim okulu yapılacağını söyleyen Halil Posbıyık; &[#]8221;Ben başkanlığım dönemimde Ömerli için birçok hizmeti sizlere getirdim. Zaten sizler de bunu her zaman bana söylediniz. Sağ olsunlar benden sonra gelen yönetimler de benim hizmetlerimi bir yere kadar götürmüşler. Belediye Başkanı olduktan sonra mezarlık çevresine örülmesi istenen istinat duvarı meselesini halledeceğiz. Buraya da bir köylü pazarı kurulabilmesi için gerekli çalışmaları yapacağız. Buraya sağlık merkezi istediğinizi biliyorum. Sağlık konusunda bu bölgeye bir yatırım yapılabilmesi için her türlü girişimi yapacağım. Yeni dönemde Ömerli&[#]8217; yi sorunlarından arındırılmış bir yerleşim birimi yapmak için el birliğiyle kolları sıvayacağız&[#]8230;&[#]8221; dedi.



&[#]8216;YÜZDE 80 OY ALACAĞIM&[#]8217;



Posbıyık, vatandaşlardan gelen bir soru üzerine konuyu belediyenin mevcut durumuna getirdi. Ereğli Belediyesi&[#]8217;nin trilyonlarca lira borcun altına itildiğini ve belediyenin zor bir dönemden geçtiğini hatırlatan Posbıyık, bu dar boğazdan tahmin edilen süreden çok daha kısa bir zamanda belediyeyi ayağa kaldıracak tek gücün kendisinde ve CHP&[#]8217; nin belediye meclis üyesi adaylarında olduğunu iddia ederek:


&[#]8220;Hangi partiden olursanız olun ama oylarınızı Ereğli&[#]8217;nin menfaati, geleceğiniz ve çocuklarınız, torunlarınız için kullanın. Bu seçim aydınlık bir Ereğli ile karanlık bir Ereğli arasında karar verme seçimidir.


Yapılan bir anket benim yüzde 61,3 oranında bir oyla yeniden belediye başkanı olacağımı gösteriyor. Bence bu rakam doğru değil. Ben daha yeni yeni meydanlara çıkıyorum. Ben bu halkın oylarının yüzde 80&[#]8217;ini alacağım. Bu bir kurtuluş savaşı, bir kuva-yi milliye meselesidir. Ben Ereğli&[#]8217;ye karanlık ellerin, karanlık emellerin hakim olmaması için mücadele ediyorum ve sonuna kadar da mücadele edeceğim&[#]8221; dedi.



&[#]8220;SEN NEDEN YAPMADIN?&[#]8221;


Kendisini eleştiren bazı siyasilerin, belediye başkanı olduğu dönemlerde Ereğli&[#]8217; ye yeni bir şehirlerarası otobüs terminali yapmadığı konusunu gündeme taşıdıklarını hatırlatan Posbıyık: &[#]8220;Hadi ben yapmadım terminali. Sen neden yapmadın? Sen bu son 18 ay iktidarda değil miydin? Her türlü gücün vardı? Sen bugüne kadar Ereğli&[#]8217; ye hangi çiviyi çaktın? Terminal sorunu çözülemedi çünkü yeni binanın yapılacağı arazi hala mahkemelik. Yasal süreç devam ettiğinden projeye başlanılamadı. Sen niye bu meseleyi çözmedin?&[#]8221; dedi.



&[#]8220;EREĞLİ, AYDINLAR YÖNÜNDE GELİŞMELİDİR.&[#]8221;


Ereğli&[#]8217; nin asıl sorununun kentin dar sokaklardan oluşan bir şehir olmasından kaynaklandığını sözlerine ekleyen Posbıyık, Ereğli&[#]8217;nin en kısa süre içinde Aydınlar yönünde gelişmesi gerektiğini ve bunun için de belediye başkanı olur olmaz gerekli mücadeleye başlayacağını, bu genişleme halledilmeden ne kadar otopark, ne kadar geniş yol yapılırsa yapılsın ilçenin trafik sorununun çözülemeyeceğini ifade etti.

Editör: Pusula Gazetesi