Türkiye’nin en büyük gazetecilik meslek örgütü olan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC), gazeteciler arasındaki dayanışmayı güçlendirmek, gündemdeki sorunları paylaşmak amacıyla düzenlediği Babıali Günleri’nin 5’incisi 28-30 Eylül 2012 tarihleri arasında İstanbul Gülhane Parkı’nda gerçekleştirildi. Organizasyonda, konserler, sergiler, imza günleri ve paneller yer aldı. Etkinliğe; İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Ticaret Odası, Aydın Doğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Beşiktaş Belediyesi, Renault, Medicana, İstanbul Sanayi Odası, İBB Şehir Tiyatroları ve İBB Kent Orkestrası destek verdi.

İstanbul Kastamonu Sümenler Köyü Derneği Başkanı Yılmaz Dağcı, Karaelmas Gazeteciler Derneği´nin stantının hazırlanmasında masaları ve sandalyeleri temin ederek ilgisini eksik etmedi.

Türkiye genelinde davet eden iki yerel basın örgütünden birisi olan Karaelmas Gazeteciler Derneği de, Gülhane Parkı’nda yerini aldı. KGD üyesi Kadir Tuncer’in başında bulunduğu stant büyük ilgi gördü. Stantta, Zonguldak’taki yerel gazete ve dergiler ile Zonguldaklı yazarların kitapları da yer aldı. İstanbul’da yaşayan Zonguldaklıların da akınına uğrayan stantta, gurbetçi Zonguldaklılar, yerel gazetelerdeki haberleri büyük bir ilgiyle takip ederek, memleket hasretini giderdiler. TGC Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Özdemir, TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş ve TGC Genel Saymanı Gülseren Ergezer Güver de Karaelmas Gazeteciler Derneği´ne teşekkür ettiler.

İstanbul Zonguldaklılar Derneği Basın Sorumlusu Mustafa Gökdemir, Avrupa Zonguldaklılar Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Karakulak, Zonguldak’ta uzun yıllar öğretmenlik yaptıktan sonra emekli olup İstanbul’a yerleşen Zeki Kovancı, bir dönem Zonguldak’ta gazetecilik yapan ve şu anda İstanbul’da iş hayatına atılan İsmet Yalılı, İstanbul’da yakın ilgisini eksik etmeyenler arasındaydı.


Editör: Pusula Gazetesi