Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez İlçe Başkanı Gürkan Gülay, son zamanlarda yapılan zamlara tepki göstererek, AK Parti iktidarının emekli ve asgari ücretle geçinmeye çalışan vatandaşı hayata küstürdüğünü söyledi.

Zonguldak’tan başlayarak ülkenin dört bir yanına sadece halkını düşünen MHP bayrağını dikmek istediklerini ifade eden Gülay, açıklamasında şunları dile getirdi:

“10 yıllık iktidarları boyunca halkımızı sefalete, açlığa ve fakirliğe mahkum eden AKP iktidarı, son yaptıkları zamlarla düşük maaş alan emekliyi, asgari ücretle yaşamaya çalışan işçiyi ve komik zamlarla sefil ettikleri memurumuzu kendilerine göre zammın bir diğer adı olan ayarlamalarla hayata küstürmüşlerdir. Bugün 4 kişilik bir ailenin aylık gıda harcamalarının peynirden, sıvıyağa, pirinçten, patates soğana kadar hesaplandığında 950 TL civarında tuttuğu göz önüne alınırsa, diğer giderler olan ısınma, barınma, elektrik, su ve bir çok gider bunun üstüne konduğunda 740 TL’lik asgari ücrete mahkum olmuş vatandaşlarımıza yapılanın adının devlet eli ile zulüm yapmaktan başka bir şey olmadığı anlaşılmakta bir çok vatandaşımızın ise gece yastığa başını aç koymaktadır.

Yıllardır halkımızı kandırmak için enflasyonun artmadığı yalanlarını söylemekte ve devletin istatistik kurumunu kullanarak enflasyon artışlarını temel gıdalar üzerinden değil maalesef halkımızın az kullandığı ya da hiç kullanamadığı oje, ruj, pinpon topu, havyar gibi malzemeler üzerine yaparak enflasyonu düşük gösterme gayreti ile kötü yönettikleri ekonominin artık halkımız tarafından anlaşıldığı yaptıkları kötü yönetimleri yüzünden AKP iktidarı önümüzdeki seçimlerde gerekli dersi alacağından hiç şüphe yoktur.

10 yıldır ekonominin büyüdüğünü milli gelirin kişi başına artış gösterdiğini söyleyen AKP’liler halkımızın içine düşmüş olduğu sıkıntıları görmezden gelerek sadece kendi yandaşlarını mesut etme politikası gütmüşler ve vatandaşlarımızı unutmuşlardır. Partilerinin isminde bulunan adalet ve kalkınma ismi sadece tabelada kalmış halkımıza ne adalet nede refah verememişlerdir. Ne acıdır ki, gösterdikleri kötü yönetim nedeni ile vatandaşlarımızı bıktırmışlar ve belirli bir zümrenin iktidarı olmaktan öteye geçememişlerdir. Önümüzdeki yerel seçimlerden başlayıp MHP olarak halkımıza hak ettiği refah düzeyini vermek için seçimleri alıp MHP politikaları ile lider ülke konumuna getirilecek bir Türkiye’yi oluşturmak arzu ediyoruz. İflas eden AKP politikalarının ülkenin üzerinde oluşturduğu kara bulutları dağıtmak için vatandaşlarımızdan oylarını partimize vermesini istiyor, Zonguldak’tan başlayarak ülkenin dört bir yanına sadece halkını düşünen MHP bayrağını dikmek istiyoruz.”
Editör: Pusula Gazetesi