Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 30 Eylül´de düzenlenecek olan AK Parti 4. Olağan Büyük Kongresi öncesi ATV- A Haber ortak yayınında Sabah gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erdal Şafak ve Sabah gazetesi yazarları Süleyman Yaşar ile Mahmut Övür´ün sorularını yanıtladı.

İşte Başbakan Erdoğan´ın ekonomi ile ilgili yaptığı o açıklamalar..

"ZENGİNLERE EK VERGİ NEDEN OLMASIN"

Vergilere gelen eleştiriler. Zenginlere ek vergi düşünüyor musunuz?

"Zenginlere ilave vergi neden olmasın. Beklediğimizi alamıyorsak bir şeylerin de olması lazım. Onlar zaten işi iyi bildiği için, onların finans yöneticileri bu işi iyi bildikleri için en çok parayı kazanan finans. Yatırım falan hak getire. Bir kısmı da yatırımdan elini eteğini çekiyor. Geçenlerde birine söyledim, en kısa yoldan para nasıl götürülür ona bakıyorsun. Yatırım yap da arkadaşlar seni hayırla yad etsinler. Ama finans sektöründeki olayda kolay kolay hayır dua gelmez. Çünkü vatandaşın bedduası çok kötüdür.

ERDOĞAN´IN O SÖZLERİ

"DEVLETE AİT KURUMLARI SATACAĞIZ"

Gayrimenkullerle ilgili her şey bana geliyor. Ciddi sorunlar var. Öyle dönemler yaşandı ki ülkemizde, madenlerden tutun gayrimenkullere kadar çeşitli alavere dalavere. Yeni yakaladık. Ucuz imkanlarla elde ediyorlar sonra cüzi rakamlarla kiralıyorlar. Görünce şok oldum. Belki birilerinin canı yanacak ama biz de bu adımı atmalıyız. Öncelikle devletin kendi gayrimenkullerinden başlıyoruz işe. Lojmandı vesaireydi hepsini satışa çıkarıyoruz. Kamuda tasarrufu daha da yaygınlaştıracağız.

"HALK BANKASINI ÖZELLEŞTİRECEĞİZ"

Benim için bugün önemli bir haber var, ithalat ihracat arasında ciddi bir kapanma farkı var. Bir diğer önemli adım da faiz noktasındaki olay, eğer biz faizde şu anda biraz daha düşürülürse ve bunu maalesef yetkili arkadaşlarımız görmüyorlar ya da görmek istemiyorlar. Dünyada şu anda eksi, sıfır faiz uygulamaları var. Bu ülkeler ileri ekonomisi olan ülkeler, bunu gördüğümüze göre bu adımları atmamız lazım. Eğer biz yatırımlarda iyi gidersek bunu yakalayacağız. Yeni özelleştirme ihalesine çıkıyoruz, şimdi burada Halk Bankası ile ilgili atacağımız adımlar var, bunların da bu sürece ciddi katkısının olacağını düşünüyorum. Kararlılıkla büyümeye yönelik enstürümanları vermeye devam edeceğiz.



Editör: Pusula Gazetesi