A.R.T. Ajansın Kdz. Ereğli´de 26-27 Şubat 2009 tarihlerinde Pusula Gazetesi için bin 497 denekle tesadüfi örnekleme yöntemiyle yüzyüze gerçekleştirdiği anketten yüzde 61.3 oranıyla CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık birinci çıktı.


Belediye Başkanı Murat Sesli´nin tutuklanmasının ardından Ak Parti´den aday gösterilen Yüksel Balcı ise yüzde 23´le ikinci sırada yer aldı. Ak Parti ve CHP dışındaki partilerin oy toplamı 9.6 olurken, kararsızların oranı ise 6.1´de kaldı.



İşte son anket


Soru: Bugün seçim olsa kime oy verirsiniz?


Halil Posbıyık:61.3

Yüksel Balcı: 23.0


Diğerleri: 9.6


Kararsız: 6.1



Not: Kararsızlar dağıtıldığında Halil Posbıyık´ın oyu 2004´te aldığı oya ulaşıyor.



A.R.T. Ajans´ın Kdz. Ereğli´de 26-27 Şubat 2009 tarihlerinde Pusula Gazetesi için bin 497 denekle tesadüfi örnekleme yöntemiyle yüzyüze gerçekleştirdiği anketten yüzde 61.3 oranıyla CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık birinci çıktı.


qBelediye Başkanı Murat Sesli´nin tutuklanmasının ardından Ak Parti´den Aday yapılan Yüksel Balcı ise yüzde 23´le ikinci sırada yer aldı. Ak Parti ve CHP dışındaki partilerin oy toplamı 9.6 olurken, kararsızların oranı ise 6.1´de kaldı.



28 Mart 2004 seçim sonuçları


Beş yıl önce kim, ne oy almıştı?



Halil Posbıyık 64.1


Cevat Kır 24.7


Diğerleri 11.2



Not: Anket sonuçları,


seçim sonucunun değişmeyeceğini gösteriyor.



Pusula Gazetesi, seçimlere bir aydan az bir zaman kala Ereğli´de ortaya çıkacak sonucu açıklıyor. A.R.T. Ajans tarafından Karadeniz Ereğli´de 26-27 Şubat 2009 tarihlerinde bin 497 denekle tesadüfi örnekleme yöntemiyle yüzyüze gerçekleştirilen ankette yüzde 61.3 oy oranıyla CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık birinci çıktı.


Ak Parti Adayı, Belediye Başkanı Murat Sesli´nin tutuklanarak Sincan F Tipi Cezaevine konulmasının ardından Aday gösterilen İşadamı Yüksel Balcı ise ankette sadece yüzde 23 oy alabildi. Ak Parti ve CHP dışındaki adayların oy toplamı ise yüzde 9.6´da kaldı. Kararsız şıkkının bulunmadığı ankete oy kullanmayanlar kararsız olarak değerlendirildi ve bu oran 6.1´de kaldı.


Ankette neler soruldu?


Pusula için yapılan ankette deneklere "Karadeniz Ereğli Belediyesi´nin çalışmalarını nasıl buluyorsunuz?" sorusu yöneltildi.


Bu soruya ankete katılanların yüzde 35.9´u başarılı, yüzde 62.7 başarısız, yüzde 1.4 ise kararsız yanıtı verildi.


A.R.T Ajans, 10 Ağustos 2007´den bu yana Kdz. Ereğli´de dört anket yaptı.


Murat Sesli´nin Belediye Başkanı olduğu dönemlerde Belediye çalışmalarının başarı oranı yüzde 60´ları buluyordu.


Sesli´nin tutuklanmasının, halkın gözünde belediye hizmetlerini de erittiği gözlendi. Anketteki ikinci soru ise "Aşağıdaki isimlerden hangisi Belediye Başkanı görmek istersiniz?" şeklindeydi. Bu sorunun şıkları arasında Ak Parti-Yüksel Balcı, CHP- Halil Posbıyık, DP- Kamuran Ayyıldız, DSP- Boray Baycık, MHP- Metin Kara, SP- Salih Dönmez´in adları yeraldı.


Ankette üçüncü olarak "Bugün seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" şeklindeydi.


Bu soruya verilen yanıt ise çok ilginç.


Ak Parti´nin Ereğli´de oy kaybettiği gözleniyor.


Halil Posbıyık´ın CHP´ye geçişinin ardından bu partinin oylarında çok ciddi bir artış yaşandığı dikkat çekiyor.

Editör: Pusula Gazetesi