Sakarya´da yerel bir gazetenin imtiyaz sahibi ve Adapazarı Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Adnan U., gazeteyi denetlemeye gelen Basın İlan Kurumu Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat ve beraberindeki 2 denetçiye kurşun yağdırdı. Saldırı sonrası denetçilerden biri hayatını kaybederken, durumu ağır olan 2 yaralının hastanedeki tedavileri devam ediyor.

Olay, dün sabah saatlerinde Adapazarı ilçesinde meydana geldi. Basın İlan Kurumu Sakarya Şube Başkanı Recep Bolat, Yeni Sakarya gazetesi çalışanı Mustafa Süke ve İstanbul´dan gelen Basın İlan Kurumu Denetçileri Devrim Özergin ve Ökkeş Burhan Atılgan ile birlikte yerel yayın yapan Anadolu Gazetesi&[#]8217;ni ziyaret etti. Gazetenin imtiyaz sahibi Adnan U., gazeteye gelen denetçilerle tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine silahına sarılan Adnan U., gazeteyi denetlemeye gelen 4 kişinin üzerine kurşun yağdırdı. Denetçi Ökkeş Burhan Atılgan olay yerinden kurşunların hedefi olmadan kaçmayı başardı, ancak olayın etkisiyle şok geçirdi. Diğer 3 kişi ise vücutlarına isabet eden mermiler nedeniyle kanlar içinde yere yığıldı. 3 kişiyi vuran Adnan U. hemen park halindeki otomobiline binerek olay yerinden kaçtı.

Yaralı 3 kişi olay yerine çağırılan ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi´ne kaldırılan Basın İlan Kurumu Denetçisi Devrim Özergin, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. BİK Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat ve Yeni Sakarya Gazetesi çalışanı Mustafa Süke´nin ToyotaSa Hastanesi´nde ameliyata alındıkları, durumlarının ağır olduğu öğrenildi.

Sakarya Valisi Mustafa Büyük ve Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Anadolu Gazetesi&[#]8217;ne gelerek, yetkililerden olayla ilgili bilgi aldı. Vali Büyük, "Üzüntü verici bir olay yaşadık. Arkadaşlar denetleme yapmak için gitmiş. Gazete patronu silahıyla görevli arkadaşları vurmuş. Bir arkadaşımız hayatını kaybetti. Firar eden şahsı arama çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Uğradığı silahlı saldırı sonucu hastanede yaşam mücadelesi veren Sakarya Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Recep Bolat´ın polis memuru eşi İlkay Bolat´a Vali Mustafa Büyük ve Genel Müdür Mehmet Atalay tarafından bilgi verildi. Vücuduna 4 kurşun isabet eden Bolat´ın ameliyata alındığı öğrenildi.

ToyotaSa Hastanesi´ne gelen Vali Mustafa Büyük, Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, saldırıda vücuduna 4 kurşun isabet eden Şube Müdürü Recep Bolat´ın Sakarya İl Emniyeti Müdürlüğü&[#]8217;nde görevli eşi İlkay Bolat´a saldırı ile ilgili bilgi verdi. Genel Müdür Mehmet Atalay, "BİK olarak bütün amacımız, gazetelere ve gazetecilere yardımcı olmak. Onları büyütmek için varız. &[#]8216;Yük olmak için gelmedik&[#]8217; dedik ve Sakarya´da şube açtık. Her şey çok iyi gidiyordu. Rutin bir denetim yapıyordu arkadaşlarımız. İstanbul´dan gelen arkadaşlarımız da denetime katılmıştı. Ama arkadaşlarımız rutin bir denetim sırasında saldırıya uğradı. Şahıs kaçmış. Ne yazık ki, Devrim arkadaşımızı kaybettik. Çok sevdiğimiz bir arkadaşımızdı. Allah Recep Bey´i bize bağışlasın. Çok sevdiğimiz Şube Müdürümüz. İnşallah Allah tüm arkadaşlarımızı ailelerine ve bizlere bağışlar. Şahıs en yakın zamanda inşallah yakalanacaktır, ama giden arkadaşımızı geri getirmeyecektir" diye konuştu.

PUSULA&[#]8217;YI DA DENETLEMİŞTİ

Silahlı saldırıda hayatını kaybeden Devrim Özergin, 8 Ağustos 2012 Çarşamba günü Basın İlan Kurumu Zonguldak Şube Müdürü Özgür Topaloğlu ile birlikte Pusula Gazetesi&[#]8217;ni de denetlemişti.

Pusula Gazetesi olarak Basın İlan Kurumu Müdürü ve çalışanlarına yönelik bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz, hayatını kaybeden Devrim Özergin rahmet, ailesine başsağlığı diliyoruz.
Editör: Pusula Gazetesi