Toplantıda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı&[#]8217;nın okunmasının ardından konuşma yapan Zonguldak Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin, &[#]8220;7 tane şehidimiz var. Sözlerime başlarken onları rahmet ile anmak istiyorum. Yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Artık sabır dilemekte yetersiz kalıyoruz, ama terörü lanetlediğimizi dile getirmek istiyorum. Bu konu da sivil toplum örgütlerimizin sesinin biraz daha fazla çıkması gerektiğini düşünüyorum. Özellikle o bölgedeki sivil toplum örgütlerimizin biraz daha fazla sesinin çıkması, terör sorunun çözümünde sivil toplumun dile getirmeleri gerektiğini düşünüyorum. Son Genel Kurul&[#]8217;dan bu yana bildiğiniz gibi yaz ayından bu yana Zonguldak tartışıyor toplantılarının 3&[#]8217;ünsünü gerçekleştiriyoruz. Bunun yanında festival programları kapsamında Edebiyat Günlerimizi gerçekleştirdik. Ayrıca son günlerde gündem oluşturan tekel binasının yerine tekrar bina yapılmasına karşıyız. Tekel binasının olduğu yere meydan olarak yapılması önemlidir. Bu çağrılarımızın Valimize ve Belediye Başkanımıza da yapacağız. Genel Kurulumuzun hayırlı olmasını diliyoruz&[#]8221; dedi.

Ardından Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ise, genel kurul toplantısında şunları söyledi: &[#]8220;Kent Konseyi&[#]8217;nin çok önemli olduğunu, ilk toplantımızda söylemiştim, sivil toplum örgütleri bir il ve ilçe için çok önemlidir. Zonguldak adına hep beraber güzel çalışmalar yapacağız. Zonguldak&[#]8217;ı daha düzenli hale getirmek için hep birlikte güzel adımlar atacağız. Bundan sonraki çalışmalarda paylaşımcı olursak Zonguldak için daha güzel şeyler yapacağımızı vurguluyorum. Ben Kent Konseyi&[#]8217;ndeki arkadaşlarımızın çalışmalarında öncelikle şehrimizin hem temizlik, hem de görsellik üzerine konuşması anlamında ne gerekiyorsa bizimle paylaşırlarsa çok daha güzel olacağına ve neticeye daha çabuk varacağımızdan ümit ediyorum. Her şey güzel Zonguldak için diyorum&[#]8221; diye konuştu.

Daha sonra Zonguldak Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin, Beyaz Zambak Projesi&[#]8217;nin tanıtımını yaptı. Sezgin, 2013 yılının başlarında sertifikalandırılma yapılacağını, kararın geçen yıl Kent Konseyi tarafından alındığını ve bu sene kabul edildiğini söyledi.
Editör: Pusula Gazetesi