Esra Altunay, 2011- 2012 eğitim ve öğretim yılı başında annesi Armağan Altay´ın isteği üzerine Zonguldak İmam Hatip Lisesi´ne başladı. Ağustos 2011´de annesi Armağan Altay, üvey babası 41 yaşındaki Aslan Altay tarafından bıçaklanarak öldürülen Esra Altunay, Aile ve Sosyal Politakalar İl Müdürlüğü´nce koruma ailesi olarak teyzesi 29 yaşındaki Türkan Ayyıldız´a verildi. Annesinin ölümüyle büyük üzüntü yaşayan Esra Altunay, yıl sonunda bütün dersleri zayıf olduğu için sınıfta kaldı.

Bu yıl dersleri ağır olduğu gerekçesiyle yeniden İmam Hatip Lisesi´ne devam etmek istemeyen Esra Altunay, Zonguldak Kız Meslek Lisesi´ne nakil yaptırmak istedi. Ancak Kız Meslek Lisesi, öğrenci kadrosu dolu olduğu gerekçesiyle Altunay´ın nakil talebini kabul etmedi. Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasına rağmen okula başlayamayan Altunay, Kız Meslek Lisesi´nden gelecek haberi bekliyor.

Geçen yıl ölen annesinin isteği üzerine Zonguldak İmam Hatip Lisesi´ne kayıt olduğunu belirten Esra Altunay, şöyle dedi:

"Hem annemi kaybetmenin acısı hem de derslerin ağır olması sebebiyle sınıfta kaldım. Bu yüzden bu sene tekrar İmam Hatip Lisesi´ne devam etmek istemedim. Benim en büyük isteğim meslek lisesinde eğitim görmek. Sınıf öğretmenliği, çocuk gelişimi ve kuaförlük gibi bölümleri olan Kız Meslek Lisesi´ne kayıt yaptırmak istedim. ´Kadromuz dolu, birkaç gün bekleyin, haber vereceğiz´ diyerek kayıt yapmadılar. Birkaç kez yine gittim aynısını söylediler. Beni oyaladılar. Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri sesimi duysun, ben okumak istiyorum."

Kız Meslek Lisesi yöneticileri, 9´uncu sınıflarda 150 kişilik öğrenci kontenjanının dolduğunu, sınıflarda yer olmadığını, ancak gelmeyen ya da başka bir okula nakil giden öğrenci olursa yerine Esra Altunay´ın alınabileceğini söyledi.
Editör: Pusula Gazetesi