Mazlum-Der Genel Başkan Yardımcısı Recep Karagöz tarafından çizdiği bir karikatürde dine hakaret ettiği iddiasıyla hakkında suç duyusunda bulunulan karikatürist Ayhan Kiraz, Çaycuma Asliye Ceza Mahkesi&[#]8217;nde görülen ilk duruşmada suç unsuru oluşmadığı gerekçesiyle beraat etti.

Karikatürün yayınladığı Çaycuma Sanat Sitesi Editörü Mevlüt Kırnapçı ve KESK&[#]8217;e bağlı Eğitim-Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol ile birlikte açıklama yapan Karikatürist Ayhan Kiraz, dini siyasete alet edenleri tasvir amacıyla karikatürü çizdiğini ifade ederek, &[#]8220;Karikatürde başında takke bulunan sakallı ve ağzından yılan çıkan kişiyi, kendi bakış açısıyla karşı tarafı suçlarken, dini malzeme yapmasını anlatmak amacıyla çizdim. Dine herhangi bir hakaret söz konusu değildir&[#]8221; dedi.

Karikatürün yayınlandığı Çaycuma Sanat Sitesi Editörü Mevlüt Kırnapçı da, karikatürün, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından öğrencilerin umre ziyareti, Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinde okullara girilmesi ve diğer kesimlerin Eğitim-Sen&[#]8217;e yaptığı tepki nedeniyle çizildiğini söyledi. Kıranapçı, &[#]8220;Çaycuma Sanat Sitesi olarak sosyal ve siyasal çalkantılara bakış açısı getirip haberleştiriyoruz. Nedense karikatür ön plana çıktı. Site olarak herhangi bir toplumu rencide edici hareket içinde bulunmuyoruz&[#]8221; dedi.

Eğitim-Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol ise, eğitimde bilim ve laikliği savunduklarını belirterek, &[#]8220;Özellikle Ocak 2012 ayından bu yana Diyanet ve Müftülükler, okulların birer şubesi haline geldi. Okullara gönderilen umre gezisi yazısı, Kutlu Doğum Haftası&[#]8217;nda okullara izinsiz girilerek kadın vaizlerin konuşma yapması bunlara birer örnektir. Bu konuda Milli Eğitim Müdürlüğü yerine alakasız kurumların açıklamalarıyla karşılaştık. Keşke aynı Savcılık sendikamızın dile getirdiği okullardaki ilgili usulsüzlüklerle ilgili bir işlem başlatmış olsaydı&[#]8221; dedi.

16 Temmuz 2012 tarihinde Çaycuma Müftülüğü&[#]8217;nce aylık olarak düzenlenen din görevlileri toplantısında kendi resminin sinevizyonda gösterildiğini ifade eden Akyol, &[#]8220;Size ait etkinlikte benim fotoğrafımı ne niyetle gösteriyorsunuz? Bunun gerekçesini İlçe Müftüsü Ömer Keskin Bey&[#]8217;in açıklamasını bekliyorum. Konunun takipçisi olacağız, olup bitenlere sesiz kalmayacağız&[#]8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi