Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) bünyesinde geçen Mayıs ayında kurulan Afet Uygulama ve Araştırma Merkezi´nin Müdürü Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Yönetim Kurulu üyeleri Doç. Dr. Çetin Mekik, Doç. Dr. Ferruh Niyazi Ayoğlu, Yrd. Doç. Dr. Ömer Faruk Çapar, Yrd. Doç. Dr. Murat Emre Kartal ve Yrd. Doç. Dr. Kurtulmuş Görmüş ile birlikte Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir´i makamında ziyaret etti. Prof. Dr. Kutoğlu, doğal afetlerin oluşumu, etkileri ve sonuçlarına ilişkin ulusal ve uluslararası düzeyde araştırma ve uygulamalar yapması amacıyla kurulan merkezin çalışmaları hakkında Başkan Akdemir´e bilgi verdi. Konuşmasında, kamu kurumlarına yönelik bir sitemini de dile getiren Prof. Dr. Kutoğlu, kamu kurumlarının üniversite ile çalışma alışkanlığının olmadığını söyledi.

Araya giren Yönetim Kurulu üyesi, Mühendislik Fakültesi Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çetin Mekik ise, "Ama bu suç tek taraflı değil. Biz akademisyenler de bürokratların ayağına gitmeyi pek sevmiyoruz. Alışkın da değiliz. Hep, ´onlar bize gelsin, sorunlu onlar´ diyoruz. ´Biz akademisyeniz, bilim yapıyoruz. Dünyanın her yerinde ismimiz geçerli, konferanslar yürütüyoruz. Oturum başkanlıkları yapıyoruz. Makaleler, kitaplar yazıyoruz. Biz mi onların ayağına gideceğiz?´ diyoruz. Biz de böyle bir kabahat var işin gerçeği" dedi.

Kendi adlarına bu durumu değiştirmeye çalıştıklarını ifade eden Doç. Dr. Mekik, şöyle devam etti:

"Hakan Hocam, bunun çok güzel bir önderliğini yaptı. Biz gitmeye karar verdik. Artık bütün belediyeleri, İl Özel İdaresi’ni, yöneticilerini yerinde ziyaret ediyoruz. ´Biz varız. Sizin de bir yaranıza merhem olabilirsek ne mutlu´ deme alçak gönüllüğünü Hakan kardeşim başlattı, bizi de arkasına taktı. Çok da güzel bir şey yaptı. Çünkü kurumlar bizi bir tek şey için çağırıyorlar; ´Benim mühendislerin bilgileri bayatladı, gel şunları hizmet içi kurslarda silkele.´ O zaman çağırırlar bizi."

Başkan Akdemir de, bilim adamlarıyla sık bir araya gelemediklerinden dert yandı. Başkan Akdemir, Prof. Dr. Kutoğlu ve Yönetim Kurulu’na başarı dileklerinde bulundu.

Editör: Pusula Gazetesi