Ankara Yenimahalle eski Belediye Başkanı ve Zonguldaklı işadamı Ahmet Duyar tarafından yaptırılan Kozlu Dağköy’deki “Dağköy Hacı Kadir Duyar Güreş ve Şenlik Alanı”ndaki güreşler büyük ilgi gördü.

Yaklaşık 2 milyon liraya mal olan çok amaçlı tesislerin yılda sadece bir gün kullanılıyor olmasından dolayı Zonguldaklılara sitem eden Duyar, tesislerin bundan böyle Özel İdare bünyesinde olduğunu söyledi.

Tertip Komitesi Başkanı Ahmet Duyar, Kozlu beldesine bağlı Dağköy Güreş Alanı´nın yeterince değerlendirilememesinden dolayı Zonguldak’taki sivil toplum örgütleri ve kamu idarecilerine sitemde bulundu.

Dağköy Güreş Tesisleri’nin Zonguldak için çok değerli olduğunu, hiçbir karşılık beklemeden Zonguldaklıların bu alanı kullanmasını istediklerini ifade eden Duyar, maddi manevi her zaman destek olacaklarını vurguladı.

Başkan Ahmet Duyar, tesisle ilgili Pusula’ya yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“BUNDAN SONRA ÇOK AMAÇLI KULLANILACAK”

“Bu tesisler, bu saha hiçbir şahsın ya da hiçbir tüzel kişinin mülkiyetinde değildir. Burası kamu malıdır. Bir diğer anlamda da ‘büyük masraflarla, emeklerle meydana getirilen bu tesisler milli servettir’ dedim. Bu kamu malına, milli servete de Zonguldak’ımızın yöneticilerinin sahip çıkacağına ve burayı vatandaşımızın menfaatine yönelik en iyi şekilde değerlendirileceğine inanıyorum. Bu konuda da idarecilerimize güvenimiz sonsuzdur. Ben özetle, o gün bu ifadelerde bulundum. Vali Bey’de bir gün önce bu tesisleri gezmişti. Cumartesi günü her tarafı inceledi. Sonra, ‘Zonguldak’ımızda, böyle bir yerde bu tesislerin olması bizim için çok ciddi bir artı değerdir. Bu tesislerin kıymetini bilmemiz gerekir. Bu bizim için bir sorumluluktur. Bundan sonra bu tesislerin, gerek bakımıyla ilgili, gerekse yapılacak ilaveler varsa ilaveler konusunda her konuda biz buraya hamilik yapmak istiyoruz. Himayemiz altına almak istiyoruz. Vatandaşımızın lehine hizmet amaçlı daha aktif hale getirmek istiyoruz’ dedi. Bu çerçevede ben de Sayın Valimize; insanımıza yönelik her türlü hizmetlere açık olduğunu, hiçbir sınırlama olmadığını ya da maliyet getiren koşul ve şart olmadan her zaman açık olduğunu ifade ettim. Ama kendisine, ‘Zonguldak Valimiz olarak ilk defa ifade etmiş oluyorum’ dedim. Sayın Valimiz bundan gerçekten çok memnun kaldılar. Bundan sonra daha etkin kullanacaklarını söylediler. Bu konuda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Uğur Beyi yanlarına çağırarak talimatlandırdılar. Bundan sonra çok amaçlı kullanılmış olacak.”

“İLGİSİZ KALMAMIZ SÖZ KONUSU OLAMAZ”

Bu zamana kadar karşılık beklemeden destek vermeye çalıştıklarını söyleyen Duyar, “Bizim buraya karşı ilgisiz kalmamız söz konusu olamaz. Söz konusu hizmet olunca, bizim kenarda durmamız düşünülemez. Şimdiye kadar böyle bir şeyimiz olmadı, bundan sonra da olamaz. Fakat bazı arkadaşlarımıza fırsat tanımak lazım... ‘Heyecanı olan, bu işi bende yapmak istiyorum ya da bende bir şeyler katabilirim’ diyen arkadaşlarında önünü açmak lazım. Ama Tertip Komitesi Başkanı hangi arkadaşımız olursa olsun, biz hiçbir zaman o arkadaşlarımızı yalnız bırakmayacağız. Hep yanlarında olacağız. Madden ve manen hiçbir desteğimizi esirgemeyeceğiz” dedi.

“ERTELENDİĞİ İÇİN KATILIM AZDI”

Dağköy Yağlı Güreşleri’nin şehit cenazeleri nedeniyle ertelenmiş olmasından dolayı hafta sonu yapılan güreşlerde katılımın az olduğunu ifade eden Tertip Komitesi Başkanı Ahmet Duyar, “Özellikle ertelenmiş olması, katılımın önceki yıllara nazaran biraz daha düşük olmasındaki etkenlerden biri oldu. Birçok vatandaşımız ertelenmeyi, iptal edildi olarak anlamışlar. 2 hafta şehit cenazelerimizden dolayı ertelemek zorunda kalınca, havaların soğuk olduğu bir döneme denk geldi. Cumartesi çok soğuktu ve sürekli yağmur yağdı. O nedenle vatandaşın ‘bu soğukta, bu yağmurda kesinlikle bu güreşi yapmazlar’ düşüncesi oluştu. Ama bütün bu eksilere rağmen yine iyi bir coşku ve katılım vardı. O da bize doğru işler yaptığımız konusunda bir kez daha cesaretlendirdi” diye konuştu.

“STK’LARA VE KAMU İDARECİLERİNE SİTEMİMİZ VAR”

Başkan Duyar, Zonguldaklılara teşekkür borcu olduklarını belirterek, “Ama Zonguldak’taki sivil toplum örgütlerimize ve kamu idarecilerimize sitemimiz var. Böyle bir tesisi Zonguldak insanımıza hizmet doğrultusunda yeterince kullanmadıklarından ve vatandaşımızı bu tesislere götürmedikleri için sitemimiz var” diye konuştu.

“TESİSE BABAMIN İSMİNİN VERİLİŞİ BANA DA SÜRPRİZ OLDU”

Tesise babasının isminin verileceğinden haberi olmadığını, fakat Tertip Komitesi’ndeki arkadaşlarının bu sürprizinden son derece mutlu olduğunu ifade eden Başkan Duyar, konuşmasına şöyle devam etti:

“İşin doğrusu, bu tesisi yaparken buraya bir isim vermeyi hiç düşünmemiştik. İkinci yılında Tertip Komitesi’ndeki arkadaşlar benim bilgim dışında böyle bir karar almışlar. Bize sürpriz olarak etkinliklerden bir gün önce tabela asmışlar. Babamın isminin konulması noktasında bir talepte bulunmadım. ‘Emeğiniz çok oldu. Buda bizim size bir vefa borcumuz olsun’ diye bize bir kadirşinaslık gösterdiler. Tabi mutlu olmadım diyemem. Bundan dolayı çok mutlu oldum.”

“HEYECANIMIZ HİÇ SÖNMEDİ”

Başkan Ahmet Duyar, kendisinin Ankara’da ikamet ettiğini, ama ona rağmen doğduğu toprakları hiçbir zaman unutmadıklarını söyleyerek, “Buraya ‘sürekli neler yapabiliriz, insanlarımıza ne katkımız olabilir?’ diye sürekli hem gönlümüz, hem yüreğimiz burada. Hep bunun özlemini duyuyoruz. Elimizde maddi ve manevi imkanlarımızla sürekli Zonguldak’ımıza, doğduğumuz yere, anamızın babamızın mezarının bulunduğu bu bölgemize hizmet etme gayreti ve heyecanındayız. Bu heyecan hiç sönmedi. Bizim buradan hiçbir zaman maddi anlamda çıkarımız olamayacağı gibi sürekli fedakarlık, özveri, harcamayla ancak bu işler oluyor. İnsanların mutlu olduğunu görüyoruz. Her arayanın ‘bu etkinliği yeniden yapacak mısınız?’ teveccühünü görünce, biz şartlarımızı sonuna kadar zorlamak zorunda kalıyoruz ve kendimizi bu anlamda da sorumlu hissediyoruz” dedi.

Editör: Pusula Gazetesi