Devrek Belediyesi zabıta ekipleri, pazarcı esnafını teker teker dolaşarak, vatandaşlara karşı kötü davranış sergilenilmemesi konusunda uyarılarda bulundu. Pazarcı esnafın uyması gereken kurallar hatırlatılırken, vatandaşlara karşı kötü davranış sergileyen, hileli satış yapan, müşterinin istediği ürünü vermeyen, ürünleri noksan tartan ve kurallara uymayanların cezalandırılacağı bilgisi bir kez daha hatırlatıldı.

Rutin kontroller dışında, vatandaşlardan gelen şikâyetlerin de dikkate alındığını vurgulayan Zabıta Komiseri Vedat Öztürk, yapılan denetimler neticesinde bir esnafa pazaryerinden men cezası verildiğini açıkladı. Müşterilerine karşı kötü davranışlarda bulunduğu tespit edilen pazarcı, Belediye Encümeni kararıyla bir hafta pazaryerinden men edildi.

Geçmiş dönemlerde de bu tür cezaların verildiğini belirten Öztürk, kurallara uymayan esnaflara daha uzun süreli men cezası veya pazaryerinden tamamen men cezası uygulanabileceğini belirtti.

SEMERCİ: &[#]8220;ŞİKÂYETİNİZİ ANINDA BİLDİRİN&[#]8221;

Vatandaşların güven içerisinde ve huzurlu bir şekilde alışveriş yapabilmeleri için çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Mustafa Semerci, şunları söyledi:

&[#]8220;Pazarcı esnafımıza gerekli uyarıları yapıyoruz. Bu konularda bilgilendirme toplantılarımız oldu. Zabıta ekiplerimiz denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Vatandaşlardan gelen şikâyetler doğrultusunda olaylara müdahale ediyoruz. Vatandaşlarımızdan, pazarcılar ile alakalı şikâyetlerini anında Zabıta Müdürlüğüne bildirmelerini rica ediyorum.&[#]8221;

&[#]8220;KONTROL TERAZİSİ KOYDUK&[#]8221;

&[#]8220;Vatandaşlarımızın, aldığı ürünlerin kilo kontrolünü yapabilmeleri için elektronik teraziler koyduk. Aldıkları ürünün gramajından şüphe duyanlar ya da kontrol etmek isteyenler, pazaryerinin girişinde ve zabıta kontrol noktasında bulunan bu terazileri kullanabilir. Olumsuz bir durumla karşılaşanların hemen ihbarda bulunmasını istiyoruz.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi