Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı´nın okunduğu alanda konuşma yapan Tertip Komitesi Başkanı Ahmet Duyar, "Bu yıl sizlerle birlikte 7. Kez gerçekleştirdiğimiz yağlı güreşlere hepiniz hoş geldiniz. Sizlerle tam 7 yıldır bu er meydanında, bu dostluk ve kardeşlik alanında birlikte olmaktan memnuniyet duyuyorum. Bu etkinliklerimizin 7 yıldır hiç ara vermeden geleneksel olarak bu güne kadar büyük coşku ile devam etmesinde en büyük katkısı ve desteği olan siz değerli katılımcılarımıza ve herkese teşekkür ediyorum. Birlikte paylaşma ve dayanışma duygularımızın oluşması ve olgunlaşmasında bu tür organizasyonlar önem arz etmektedir. Gelişmiş dünya ülkelerine gittiğimiz zaman bu tür organizasyonların şehir merkezinden uzak olduğunu görüyoruz. Burası da şehir merkezinden ne uzak ne de yakın bir adrestir" diye konuştu.
Vali Erol Ayyıldız, "Milletlerin tuğlaların arasına çimentosunu oluşturan en önemli şeylerden bir tanesi yaşattığı ve yaşatacağı geleneklerdir. Bu milletin bağrından çıkmış, Türkiye´nin simgesi olmuş. Kozlu Dağköy´de bu geleneğin yaşatılması ülkenin çimentosuna katkı demektir.Katkıda bulunan tertip komitesi başkanı ve üyelerine, federasyona ve güreşçilerimize teşekkürlerimi iletiyorum. Bu tesislerimiz Ahmet Duyar´ın ailesine atfen yapılan ve onun emeği ile gerçekleşen bu tesislerin bundan sonra daha iyi ve daha güzel olması anlamında onların katkısı ile beraber ele alınıp ve öte getirilmesi için inşallah 8. Ve 9. Kez düzenleneceği zamanlarda Gençlik Spor İl Müdürlüğü´nün önderliğinde gerçekleşeceğine inanıyorum. Dağköy en güzel köylerimizden bir tanesidir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Konuşmaların ardından Tertip Komitesi Başkanı Ahmet Duyar tarafından Vali Erol Ayyıldız´a plaket takdimi gerçekleştirildi. Güreşlerdeki ağalık ihalesini Mustafa Balaharoğlu kazandı. Başpehlivan ise Süleyman Aykırı oldu. Vali Erol Ayyıldız, altın kıspeti ve madalyasını Aykırı´ya takdim etti.
Editör: Pusula Gazetesi