Edinilen bilgiye göre, 2. Jandarma Tabur Komutanlığı Şehit Er Adem Kamur Kışlası yakınlarından bir patlama sesi geldi. Nöbet tutan bir askerin patlamanın silah sesi olduğunu ileri sürmesi üzerine ise terör alarmı verildi. Kentin giriş ve çıkışlarından kontrol noktası oluşturan polis ve jandarma ekipleri geniş çaplı soruşturma başlattı. Olay yerinden geçtiği öğrenilen yeşil renkli 21 plakalı bir aracın bulunması için çalışma başlatılırken, Devrek İlçe Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekipleri de kışlanın bulunduğu bölgede inceleme yaptı.

Bir dinlenme tesisinde 21 FC 414 plakalı yeşil renkli bir araç bulundu. Aracın ismi açıklanmayan sürücüsü ve içerisinde bulunduğu ileri sürülen bir kişinin ilk yapılan sorgusunda, şahısların Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinden olduğu belirlendi. Gençlerin havaya ateş ettiği ileri sürülürken, Kışla içerisinde veya çevresinde yapılan incelemede ise herhangi mermi ya da benzeri patlayıcı bulunmadığı öğrenildi.

2. Jandarma Tabur Komutanlığı Şehit Er Adem Kamur Kışlası Komutanı Yarbay Mustafa Şen, alarm durumuna ve yaşanan paniğe acemi bir askerin yol açtığını kaydetti. Şen, “Bu duyulan ses motor, lastik patlama ya da kurusıkı tabanca sesi de olabilir. Olay yerinde herhangi bir mermiye rastlanmadı” dedi.

Söz konusu araç ve içerisindekiler paniğin yaşandığı kışlaya götürülürken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Zonguldak´ın Devrek ilçesinde bulunan Jandarma Eğitim Taburu´na taciz ateşi açıldığı yönündeki iddialar üzerine Validen açıklama geldi.

Devrek´te bulunan 2. Jandarma Er Eğitim Tabur Komutanlığına Diyarbakır plakalı olduğu belirtilen bir otomobilden ateş açıldığı yönündeki iddialar üzerine Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, bahse konu aracın bulunduğu açıkladı. Ayyıldız, bulunan aracın olayla alakası olmadığını, konunun taciz ateşi olup olmadığının henüz belirlenmediğini, bu yönde çalışmaların sürdürüldüğü ifade etti.

Nöbet tutan askerin silah sesine benzer bir ses duyması üzerine bölgede teyakkuza geçildiği bildirildi.

Editör: Pusula Gazetesi