Tat, "Benim ilköğretim çağında iki çocuğum var. Onların uyum sorunu olacak. Seçim öncesi böyle bir tayin yapılması beni şaşırttı" dedi.


Devrek´te, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla dağıttığı kömürün karşılığında, vatandaşları kamu inşaatlarında çalıştırdığı iddiasıyla gündeme gelen Kaymakam Yakup Tat, Sinop´un Boyabat İlçesi Kaymakamlığı´na atandı. Kaymakam Tat, "Bu rutin bir tayin değil. Seçim öncesi böyle bir tayin yapılmış olması beni şaşırttı" dedi.


Devrek Kaymakamı Yakup Tat, geçtiğimiz Aralık ayında, ihtiyaç sahibi ailelere, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla dağıtılan kömürün karşılığında, bir kamu inşaatında 5-7 gün boyunca çalışma şartı getirdiği iddiasıyla gündeme geldi.


Kaymakam Tat, bir televizyon kanalının haber programı tarafından gündeme getirilen, ardından da basına yansıyan iddialarla ilgili yaptığı açıklamada, 2008 yılında Devrek´te 907 aileye kömür yardımında bulunduklarını, kömür talebinde bulunanların müracaatlarını incelediklerini ve işsiz çalışabilecek durumda olanları, yapabilecekleri bir işte çalışmalarını ve kömürü de bu şekilde kendi paraları ile almalarını sağladıklarını söylemişti.


Olayın ardından Zonguldak Valiliği de olayla ilgili inceleme başlatmış fakat inceleme sonucunda soruşturma açılmasına gerek duyulmazken, Kaymakam Tat, İçişleri Bakanlığı tarafından Sinop´un Boyabat İlçesi Kaymakamlığı görevine atandı. Bakanlığın tebligatı bugün eline ulaşan Kaymakam Tat, seçim öncesi yapılan bu tayine bir anlam veremediğini söyledi. 15 yıldır çeşitli ilçelerde Kaymakamlık yapan Tat, şöyle dedi:


"Benim ilköğretimde okuyan 2 tane çocuğum var. Bu durumda Boyabat´a gideceğim. Onların uyum sorunu olacak. Bu rutin bir tayin değil.


Seçim öncesi böyle bir tayin yapılmış olması beni şaşırttı."

Editör: Pusula Gazetesi